Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

NY ve Viyana’dan sevilen tarifler

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün dünya mutfağı esintili bir akşam yemeği hazırlıyorum. Tam 30 dakikada hazırladığım bu sofranın ana yemeği Viyana usulü şinitzel ve Viyana usulü patates salatası. Finalde tatlı olarak, son yılların popüler tatlılarından biri olan, temelde bisküvili muhallebiden çok da farkı olmayan Newyork'un meşhur magnoliasının tarifi var. Hadi bakalım tarifler benden, denemesi sizden...

ŞİNİTZELİN DOĞUŞU
Şinitzel, esasen dövülerek inceltilmiş etin ekmek kırıntıları ile kaplanıp kızartılmasıyla yapılan geleneksel bir Avusturya yemeğidir. Avusturya ve Alman mutfaklarının çok popüler bir parçası olan şinitzel, ülkemizde de son derece meşhurdur. Bununla birlikte kökeni ile ilgili farklı iddialar da vardır. En meşhur iddiaya göre, İkinci Viyana Kuşatması'nda Polonyalı ve Alman askerler tarafından Viyana'ya getirilmiş olduğudur.
Geleneksel Viyana şinitzeli her ne kadar dana etinden yapılıyor olsa da birçok farklı etten şinitzel yapılabiliyor. Özellikle düşük kolesterol ve yağ oranı yüzünden tavuk şinitzelin popülerliği her geçen gün artıyor.

NEDİR ŞU MAGNOLİA TATLISI?
Son zamanların meşhur tatlılarından biri olan magnolia ise aslında sadece bisküvili bir muhallebi ancak ülkemizde bu tatlıyı meşhur eden marka; çikolatalı, muzlu, çilekli çeşitler adı altında satışa sunduğu için bu tatlı bizler tarafından da çok beğenildi.
Newyork'taki Magnolia Bakery isimli fırında meşhur olmuş bu tatlıyı, ben hazır krem şanti ilavesiyle denedim ancak bence onun yerine çiğ krema da kullanılabilir.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

DANA ŞİNİTZEL

4 adet fileto antrikot
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Ayçiçek yağı
Dilim limon

Yapılışı: Yumurtaları çırpıyoruz. Un ve galeta ununu ayrı ayrı düz tabaklara boşaltıyoruz. Unun içerisine tuz, karabiber, pulbiber ve kekik ilave ediyoruz. Dövülmüş antrikotları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayıp kızgın ayçiçek yağında kızartıyoruz. Dilim limon ile servis ediyoruz.

PÜF NOKTASI
Şinitzel servisinde her zaman bir parça tereyağı kullanılır. Ben çoğunlukla tereyağını oda sıcaklığına getirip çeşitli ot ve baharatlar ile çeşnilendirip sonra tekrar dondurmak suretiyle hazırladığım baharatlı tereyağını kullanırım.

VİYANA USULÜ PATATES SALATASI

2 adet patates
1 adet kırmızı soğan
10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
1 adet limon

Yapılışı: Patatesleri haşlayıp soyuyoruz ve ince ince dilimliyoruz. Piyazlık doğradığımız soğanı, zeytinyağında kavuruyoruz. Diğer malzemeleri bir kasede karıştırıp kavrulmuş soğan ile birleştiriyoruz. Ardından ılık patatesleri ekleyip hepsini karıştırıyoruz. İnce kıyılmış maydanoz ile servis ediyoruz.

PÜF NOKTASI
Patatesler haşlanır haşlanmaz bu salatayı yaparsanız, patatesler ılık olacaktır ve sosu daha güzel kavrayacaktır.

MAGNOLİA

1 litre süt
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 paket bebe bisküvisi
Muz ya da çilek

Yapılışı: Süt, yumurta sarısı, şeker, nişasta, un ve vanilyayı çırpıp pişiriyoruz. Piştikten sonra toz krem şantiyi ekleyip iyice çırpıyoruz. Bebe bisküvilerini rondoda çekiyoruz. Servis kaselerinin içine bisküviyi ve muhallebiyi sırayla diziyoruz. Muz ve çilek ile süsleyerek servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA