Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Çocuklar için sebzeli burger

Çocuk beslenmesi, çocuk gelişimindeki en önemli etmenlerden birini oluşturuyor. Epey zamandır çocukların sevmediği yemeklerin sevdirilerek sunulması konulu bir kitap üzerinde çalışıyorum. Gördüm ki birçok faydalı besin, çocukların dünyasında yasaklanmış durumda. Tabii en başta sebzeler geliyor. Bir araştırmada okumuştum, çocukların sebze sevmemesinin en önemli sebeplerinden birisi, çocukların sebze ile ilk tanışmalarının sebzelerinin haşlanmış halleri olmasıymış. Çoğu sebze haşlanırken tuhaf bir koku ortaya çıkarttığından, bu durum küçük çocuklar açısından itici oluyor. Halbuki çocuklarımıza sebzeleri çiğ olarak tanıtabilsek onları sevme ihtimali daha yüksek olabilir. Bir de çocukların karşı koyamadığı, çok sevdiği lezzetler var. Mesela hamburger, patates ve ketçap. Onlara normalde yedirmekte zorlandığımız sebzeleri, sevdikleri hamburger formunda pekala gizleyerek yedirebiliriz. Çocukların çok sevdiği hamburgeri, acaba sebze burger olarak denesek, ev yapımı ketçap ile beraber servis etsek nasıl olur diye düşündüm ve bakın ortaya neler çıktı...

KIZARTMAYIN PİŞİRİN

Bebek patatesleri, kabuklarıyla haşlayıp dörde bölerek istediğimiz baharat ile çeşnilendiriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alıp kızarana kadar pişiriyoruz. Hamburgerlerin yanında servis ediyoruz. Böylece çocuklarımıza yağda kızarmış patates yedirmemiş oluyoruz.

SEBZELİ BURGER

Sebzeli burger köftesi için:
1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet havuç
1 küçük boy kereviz
2 dal taze soğan
100 gr. beyaz peynir
1 paket hazır köfte harcı
5 dal maydanoz
5 dal dereotu
1 adet yumurta
İsteğe göre baharat

Burger için:
Hamburger ekmeği
Marul
İçine sürmek için mayonez
Domates

Yapılışı: Sebzeleri minik parçalar halinde doğruyoruz. Hepsini karıştırıp burger şekli veriyoruz. İster kızgın yağda, ister yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine atıp 175 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Hamburger ekmeklerini ısıtıyoruz. Bir tarafına mayonez, diğer tarafına ev yapımı ketçabı sürüyoruz. Bir dilim domates, marul ve salatalık turşusunu ekliyoruz. Artık çocuklarınızı 'Hamburger ve patates partisi var' diye sofraya çağırabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA