Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Ada lezzetleri

Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün Rum mutfağının en sevilen lezzetlerini bir araya getirdim.
Adalar ve İstanbul merkez olmak üzere yaşayan Rum mutfağının en önemli unsurları sebze ve balıktır. Su ve sebzenin bolluğu Rum mutfağını şekillendirmiştir. Çeşitli mezeler, balık pişirme usulleri de bu mutfağın en belirgin özellikler arasındadır.
Rum mutfağının temelinde ekmek yer alır. Boğaz'da balığın bereketlenmesiyle birlikte Rum mutfağına da balık girmeye başladı. Rum aşçılar gakos eşliğinde balık yemekleri yapıyor; yemeği patlıcan, midye ve kabağın yanında veriyorlar. Hem çok lezzetli hem de son derece pratik olan bu lezzetlere bir göz atalım, bakalım beğenecek misiniz?



KABAK KIZARTMASI
MALZEMELER
Dışı yeşil Girit kabağı
Un
Zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI: Kabakları ince ince dilimliyoruz ve tuz serpip ovuyoruz. Suyunu salmasını bekliyoruz. Kabakları kağıt havlu üzerine yan yana diziyoruz. Kızartmadan önce unluyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz.



PEYNİRLİ SAGANAKİ
MALZEMELER
4 dilim hellim ya da Kars kaşarı
1 adet yumurta
Yarım su bardağı galeta unu
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
YAPILIŞI: Peynirleri önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa, sonra tekrar çırpılmış yumurta ve sonra tekrar galeta ununa bulayıp arkalı önlü kızartıyoruz.



PEKSİMADOS
MALZEMELER
Peksimet
Domates
Sarımsak
Zeytinyağı
Kapari
Beyaz peynir
Kalamata zeytin
YAPILIŞI: Peksimetlerin üzerine ezilmiş sarımsakları ve zeytinyağını sürüyoruz. Domateslerin çekirdeklerini çıkarıp kalan kısmını minik minik doğruyoruz. Domatesi de peksimetin üzerine koyuyoruz. Üzerini ufalanmış beyaz peynir, kapari ve kalamata zeytin ile süsleyip servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA