Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Şipşak lezzetler

Ani gelen misafir haberiyle ne pişirsem acaba diye düşünmeye son! Dolabınızda meyveniz var ise, buzluğunuzda milföy bulunduruyorsanız, üç beş sebze çeşidi de dolapta ise korkmayın; çok lezzetli ve bir o kadar pratik bu lezzetleri hemen hazırlayabilirsiniz. Yanına da ızgara bir et ve pilav ile nefis bir sofra kurabilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar... Bana idilikaninmutfagi@sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

SEBZELİ FIRIN MÜCVER

MALZEMELER
2 orta boy kabak
1 büyük dilim balkabağı
1 adet patates
1 adet havuç
4 adet yumurta
Yarım demet dereotu
20-25 adet maydanoz
8-10 adet yeşil soğan
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber



YAPILIŞI:
Kabakları soyduktan sonra rendeleyip suyunu sıkıyoruz. Balkabağı, patates ve havucu da rendeliyoruz. Yeşillikleri ince ince doğruyoruz. Yumurtaları köpük köpük olana kadar ayrı bir kapta iyice çırpıyoruz. Rendelenmiş sebzeleri ve doğranmış yeşillikleri yumurtanın içine döküp karıştırıyoruz. Koyu bir kek hamuru elde edene kadar un ilave ediyoruz. Harcı yağlanmış tepsiye döküyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz.

MEYVE ŞERBETİ

MALZEMELER
2 litre su
1.5 su bardağı şeker
1/2 limon
5 adet orta boy elma
2 adet armut
1 kase kayısı
YAPILIŞI: 2 litre suyu tencereye alıyoruz, üzerine şekeri ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. Diğer yandan meyveleri yıkıyoruz ve kabuklarını soyup dilediğimiz şekilde doğruyoruz. Meyveleri kaynayan suyun içine döküyoruz ve yine kaynamasını bekliyoruz. Tekrar kaynayınca, içine yarım limonun suyunu sıkıyoruz ve meyvelerin iyice yumuşamasını bekliyoruz. Meyveler yumuşayınca blender'dan geçirip soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan şerbeti bir tülbent yardımıyla süzüyoruz. Servis yaparken, bardağın yarısına şerbet döküp üzerine soğuk su ekliyoruz.

BADEMLİ MİLFÖY BAKLAVA

MALZEMELER
10 adet milföy
1 kase badem içi
1 çay kaşığı tarçın
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
4 damla limon suyu
YAPILIŞI: Badem içini kırabildiğimiz kadar minik hale gelecek şekilde kırıyoruz ve tarçınla karıştırıyoruz. Oda sıcaklığından bir tık daha soğuk olan milföylerin üstüne fındık içini serpip rulo halinde sarıyoruz ve dilim dilim kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbet için; şeker ve suyu kaynatıyoruz. Ocaktan indirmeye yakın limon suyu damlatıyoruz ve soğutuyoruz. Milföy baklavalar çıtır çıtır pişince ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz ve şerbetle buluşturuyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA