Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Mevsim geçmeden

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün mevsimi geçmeden tezgahlardaki sebzeler ile nefis lezzetler hazırladım.

BALKABAĞI ÇORBASI

MALZEMELER
1300 gr. balkabağı
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 adet soğan
4 yemek kaşığı krema
2-3 diş karanfil
Yarım demet dereotu
Tuz
Karabiber
Toz muskat
Servis ederken; ceviz ve tereyağı



YAPILIŞI:
Balkabağını soyup ufak ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ve suyu ilave edin. Tuz, biber, muskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin. Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın. Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın. Çorbayı mikserden veya süzgeçten geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa bir kaşık krema ve tereyağında sotelenmiş cevizleri ekleyip servis edin.

OT KÖFTESİ

MALZEMELER
Yarım demet pazı
Yarım demet ıspanak
Yarım demet pırasa
1 adet kapya kırmızı biber
4 dal taze soğan
3 diş sarımsak
2 adet soğan
1 adet havuç
1 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı irmik
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI: Rendelenmiş soğan, taze soğan, sarımsak ve havucu zeytinyağında soteliyoruz. Üzerine ıspanak, pazı ve pırasayı ince dilimleyip kavurmaya devam ediyoruz. Elde ettiğimiz soteyi süzüyoruz. Fazla suyunu bırakmasını sağlıyoruz. Ayrı bir kasede, bulgur, kimyon, yumurta ve salçaları, kimyon, tuz ve karabiber ile yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz karışımın içine kavurduğumuz soteyi ilave edip bütün malzemeyi karıştırıyoruz. Köfte şekli verip bir tepsiye diziyoruz ve buzdolabında soğutuyoruz. Pişirirken kızgın yağın içinde kızartıyoruz.

PANCARLI PIRASA SALATASI

MALZEMELER
2 adet haşlanmış pancar
Yarım kg. çiğ pırasa
1 adet limon
Zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Yarım demet maydanoz
YAPILIŞI: Pırasaları çiğ olarak doğruyoruz. Haşlanmış pancarları ince ince dilimliyoruz. Maydanozu kıyıyoruz. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile bir sos yapıp üzerine döküp karıştırıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA