Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Kurabiye sevenler buraya

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün mis gibi kurabiye kokusu var. Kurabiye yapımı çok kolay ancak püf noktaları olan ve ustalık isteyen bir iş. Ben bugün sizlere en farklı, en pratik ve en lezzetli olduğuna inandığım kurabiye tariflerini anlatıyorum. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

BÖĞÜRTLEN DOLGULU KURABİYE

MALZEMELER
1 paket margarin 250 gr.
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Dondurulmuş böğürtlen



YAPILIŞI:
Un hariç bütün malzemeleri kaba koyup yoğuruyoruz. Unu azar azar ekliyoruz. Yumuşak, ele yapışmayan kıvama gelene kadar un ilave ediyoruz. Hamurdan cevizden biraz büyük toplar koparıyoruz. Yuvarlayıp, düzleştirip elimizle ortasına bir tane buzlu böğürtlen, buzları çözülmeden koyup kapatıp yuvarlıyoruz. Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında üzerleri hafif renk değiştirene kadar pişiriyoruz.

TARÇINLI CEVİZLİ KURABİYE

MALZEMELER
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta beyazı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket 250 gr. yumuşak margarin
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tepeleme dolu tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN:
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri yoğurma kabında karıştırarak kurabiye hamuru elde ediyoruz. Hamurdan avuç içi kadar parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz. 160 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Kurabiyeleri, fırından çıkar çıkmaz pudra şekeri ve tarçına bulayarak servis tabağına alıyoruz.

DAMLA SAKIZLI KURABİYE

MALZEMELER
1 paket damla sakızlı vanilya
1 adet yumurta
100 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
Pudra şekeri
YAPILIŞI: Yoğurma kabımıza malzemeyi alıp karıştırıyoruz. Ardından kaşık ile az az un ilavesi yaparak kurabiye hamurumuzu yoğuruyoruz. Yoğurulan hamura ister yuvarlayarak, ister minik kalıplarla şekil veriyoruz. Fırın tepsisine dizip 180 derecede pişiriyoruz. Üzeri çok az pembeleşince fırından alıyoruz. Biraz ılıyınca da üzerine pudra şekeri serpiştiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA