Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Ev bütçesini kollayan ekmekli tarifler

Ekmekli tarifler ile haşır neşir olurken düşündüm de hakikaten ekmek sofralarımızın baştacı.. Onsuz oluyor mu? Kimisi için asla olmuyor. Ancak ben 9 ay önce ekmeği hayatımdan çıkardım ve tam 8 kilo verdim. Belki benim bünyede böyle etkisi oldu, tabii ki herkese tavsiye etmiyorum. Diğer yandan üzüldüğüm şeylerden biri, aldığımız ekmeklerin bayatlayıp değerlendirilmeden çöpe atılması. Kalan ekmekleri değerlendireceğiniz onlarca tarif yayınladık bugüne kadar; ancak onlara yenilerini eklemenin zamanı geldi. Ey ev ekonomisinde çığır açan okuyucu, bu tarifleri not almayı unutma. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

EKMEKLİ KURABİYE

MALZEMELER
1.5 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta (sarısı içine akı dışına)
2.5 su bardağı un



YAPILIŞI:

Malzemeleri sırayla karıştırıyoruz. Hamuru hazırlıyoruz. Ardından yuvarlak şekil veriyoruz. Önce yumurta akına, sonra da ekmek kırıntısına batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip fırınlıyoruz.

EKMEKLİ YUMURTA

MALZEMELER
3 adet yumurta
3-4 dilim bayat ekmek
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz
Sıvı yağ ya da tereyağı
YAPILIŞI: Ekmekleri küp küp doğruyoruz ve sıvı yağda kızartıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta, süt, peynir ve tuzu karıştırıyoruz. Kızaran ekmeğin üzerine döküyoruz. Bir tarafı iyice pişince kapak yardımıyla ters çeviriyoruz ve diğer tarafını pişiriyoruz.

EKMEKLİ TATLI

MALZEMELER
KEK İÇİN:
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
1 su bardağı ekmek içi
1 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ŞERBET İÇİN:
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2-3 damla limon
KREMASI İÇİN:
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krem şanti
YAPILIŞI: İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve su kaynayınca limon damlatıp 5 dakika daha kaynatıp kapatıyoruz. Diğer taraftan kek için; şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra yağ, su ve ekmek içini ekleyip tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilya, son olarak da cevizi ekleyip karıştırıyoruz. Yağlanmış büyük dikdörtgen borcama koyup 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz. İlk sıcağı çıkınca, soğuk şerbeti kekimizin üzerine döküyoruz. Kreması için; süt, şeker, un ve vanilyayı karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca kapatıp tereyağı ekliyoruz. Krema ılık olunca da toz krem şanti ekleyip mikser ile iyice çırpıyoruz. Son olarak kekimizi kremayla kaplayıp, süsleyerek servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA