Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Mürdüm eriği ile ters köşe tarifler

Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün nefis rengi ve lezzeti ile çok sevilen bir meyve olan mürdüm eriğini ana yemeklerin içinde değerlendiriyoruz. Olmaz demeyin, deneyin, tadına doyamayacaksınız.



ETLİ MÜRDÜM ERİĞİ ÇORBASI
MALZEMELER
750 gr kuzu eti
10 kuru mürdüm eriği
5 su bardağı sıcak su
1 soğan
1 patates
1 havuç
1 rezene kökü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
Yarım limonun suyu
YAPILIŞI: Küçük doğranmış eti tencereye alıp üzerine sıcak su ekleyin. Kabuğu soyulmuş bütün soğanı ilave edip haşlayın.
Haşlama sırasında üzerinde oluşan köpüğü ara ara kevgirle alın. Et haşlanınca mürdüm eriği, küp küp doğranmış patates, havuç ve ince kıyılmış rezeneyi ekleyin. Karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Zeytinyağı ilave edip ocaktan alın.
Terbiye için yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın. Çorbadan bir-iki yemek kaşığı alıp, terbiyeye ekleyip karıştırın. Bu karışımı azar azar ve karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir taşım pişirip sıcak servis yapın.



BADEMLİ MÜRDÜM ERİKLİ PİLAV
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
150 gr kuşbaşı et (İsteğe göre hiç koymayabilirsiniz.)
1 adet orta boy havuç (Rendelenmiş)
1 adet soğan
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
2 avuç badem
2 avuç mürdüm eriği
1 su bardağı et suyu
3/4 su bardağı su
YAPILIŞI: Etleri birkaç damla sirke ile terbiye edin. Çelik tavada soğanı su ile kavurun. Terbiye ettiğiniz etleri de ekleyin. Etlerin çelik tavaya yapışmasından korkmayın, etler piştikçe tavayı bırakır. Siz kaldırmaya çalışırsanız tavaya yapışır, bu yüzden sabırlı olun.
Daha sonra tereyağı ile sıvı yağı karıştırın ve pilav tenceresinde eritin.
Bademleri ve havucu ekleyip kavurun. Pirinci atın ve kavurun. Tüm baharatları ekleyin. Suyunu ilave edin, bir taşım kaynayınca altını kısın ve kapağını kapatın. 20 dakika sonra pilavınız hazır. Altını kapatın, tencerenin içindeki nemi almak için temiz bir bez ile demlenmeye bırakın.



MÜRDÜM ERİKLİ KUZU İNCİK
MALZEMELER
2 kuzu incik
15 mürdüm eriği
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı bal
2 portakal
2 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI: Yoğurt, hardal, bal ve zeytinyağını iyice çırpın. İncikleri bu sosta bir gece dinlendirin. Ertesi gün üzerine 2 portakalın suyunu ekleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat pişirin. Sosu süzüp incikleri servis tabağına alın. Sosa küp küp doğradığınız mürdüm eriklerini ekleyip kaynatın. İnciklerin üzerine veya yanına gezdirip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA