Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Doğu Anadolu lezzetleri

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün Doğu Anadolu'nun incisi Kars'a konuk oluyoruz. Kars, Doğu Anadolu'nun en özel şehirlerinden biri. Soğuk bir iklimin hüküm sürdüğü şehirde pek çok orijinal lezzet içinizi ısıtacak cinsten. Kendine has birçok lezzete sahip olan Kars, kaz eti ile yapılan yemekleri ile oldukça meşhur. İşte Kars mutfağına ait yöresel lezzetler.

EKŞİLİ ET

MALZEMELER
750 gram kuzu eti
1 çorba kaşığı tereyağı
2-3 adet kuru soğan
2-3 adet domates
Yarım limon



YAPILIŞI:
Etleri küçük küçük doğrayın. Üzerine tereyağı ilave edip kendi suyunda kavurun. Etlerin rengi değişene ve suyunu çekene kadar kavurun. Diğer taraftan soğan ve domatesleri halka halka doğrayın. Et kavrulunca domates ve soğanları ilave edin ve 5-10 dakika karıştırın. Tuz ve karabiberi de ilave edin. İsteğe göre maydanoz da ekleyebilirsiniz. Hiç karıştırmadan yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra da yarım limonun suyunu ekleyin.

HANGEL

MALZEMELER
2 kase un
1 su bardağı ılık su
Tuz
1 yumurta
ÜZERİ İÇİN:
1 bardak sıvı yağ
125 gram tereyağı
3 soğan
Sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI: Unumuzu kaseye alıp bir yumurtayı kırıp tuzunu ekleyip yavaş yavaş su ilave ederek yoğuruyoruz, ele yapışmayan sert bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu un serptiğimiz tezgahta oklava ile mantı hamuru inceliğinde açıp kare kare kesiyoruz. Diğer taraftan soğanı küp küp doğrayıp yağımızla ocakta pembeleşene kadar kavuruyoruz. En son sarımsaklı yoğurdu da hazırlayıp hamurları kaynar suda haşlıyoruz. Haşlanan hangellerimizi tepsiye alıp önce yoğurdunu, sonra soğanını üzerine yayıp servis ediyoruz.

HASİDE

MALZEMELER
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağından biraz eksik yağ
YAPILIŞI: Unu, pekmezi ve suyu karıştırın, sonra tavada kızarmış olan yağın içine dökün ve karıştırın. Kıvam alınca hazır olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA