Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Fasulyenin turşusunu kuruyoruz

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, zeytinyağlısından türlüsüne, etlisinden kurutulmuşuna kadar hepimizin çok severek tükettiği taze fasulyeden bahsedeceğim. Bahar ayları geldiğinde ağaçlar çiçek açar, birçok meyve ve sebze yetişmeye başlar. Hele ki mevsim yaza doğru gittiğinde pazarlarda, manavlarda sebze ve meyveler bollaşır, çoğalır. Birçok yemek kolay yapılır ve çabuk pişer. Özellikle taze fasulye yemeği, bamya yemeği, biber dolması, patlıcan-kabak kızartması gibi yemekler hem pratik, hem de sevilen lezzetler arasındadır. Bu yemekler kolay pişmeleri, hafif olmaları, kilo aldırmamaları gibi pozitif yönlerinin dışında sağlık için de oldukça faydalıdır. 100 gram taze fasulye sadece 35 kalori. Taze fasulye turşusunu kurmanın da tam zamanı. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.




YUMURTALI
FASULYE

MALZEMELER
500 gr. taze fasulye
1 büyük soğan
2 yumurta
1 tatlı kaşığı pul biber
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kaşık tereyağı
YAPILIŞI:
Ayıklanmış fasulye, kaynar suda biraz yumuşayana kadar haşlanıp süzülür. Tavaya zeytinyağı koyulur, soğanlar pembeleşene kadar kavrulur, pul biber eklenir. Fasulyeler tavaya alınır, tuz serpilir ve soğanla beraber kavrulup tereyağı eklenir. Yumurtalar karıştırılıp fasulyenin üzerine yayılır. Yumurtalar piştiğinde yemek hazır demektir.

TURŞU KAVURMASI

MALZEMELER
2 avuç kadar fasulye turşusu
4 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Pul biber
Tuz
YAPILIŞI: İlk olarak turşuları üçe bölüyoruz ve sonra salça, soğan, sıvı yağ üçlüsünü kavurmaya başlıyoruz. Kavrulan karışımın içine turşuları ilave edip 15 dakika daha kavurmaya devam ediyoruz. En son pul biberi ekleyip servis ediyoruz.

FASULYE TURŞUSU

MALZEMELER
2 kg. yeşil fasulye
1 su bardağı üzüm sirkesi
3 baş sarımsak
8 bardak içme suyu
3 yemek kaşığı kaya tuzu
2 tane cam kavanoz
YAPILIŞI: Fasulyeler yıkanıp temizlenir. Büyük boy tencerenin yarısına yakın su doldurulur ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladığı zaman fasulyeler azar azar tencereye atılır. Fasulyeler atıldıktan sonra su tekrar kaynayana kadar beklenir. Sarımsaklar temizlenir. Kavanozun dibine birkaç sarımsak konur. Fasulyeler, aralarına sarımsak serpiştirilerek kavanoza doldurulur. Kavanozların içine içme suyu doldurularak ne kadar su aldığı hesaplanır. Su bir kaba boşaltılır, içine kaya tuzu ve sirke eklenir. Tuz eriyinceye kadar iyice karıştırılır ve tekrar kavanozun içine boşaltılır. Ağzı sıkıca kapatılan kavanoz, kuru ve serin bir yere kaldırılır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA