Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

İftarda Tekirdağ’dayız

Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün iftarda Tekirdağ sofrasına konuk oluyoruz. Tekirdağ denilince tabii hemen aklımıza Trakya kültürü ve yemekleri geliyor. Kendine has, birbirinden lezzetli yemeklerin ev sahipliğini yapan Tekirdağ mutfağından bakalım bugün sizlere hangi güzel yemekleri pişirdim. Umarım beğenirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana dileğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile. Hayırlı iftarlar.

ÇENE ÇARPAN ÇORBASI

MALZEMELER
TERBİYESİ İÇİN:
4 su bardağı süt
4 su bardağı su
4 yemek kaşığı limon suyu
1 adet yumurta




HAMUR İÇİN:
1.5 su bardağı un
3/4 su bardağı su
Tuz ÜZERI İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
YAPILIŞI: Öncelikle hamur için verilen malzemeleri yoğuruyoruz. Hamuru açıp ince ince kesip erişteleri hazırlıyoruz. Erişteleri kaynamış suda haşlıyoruz. Süt, su ve limon suyunu karıştırıyoruz, yavaş yavaş eriştelerin üzerine karıştırarak döküyoruz. Çorba pişmeye yakın tereyağında nane yakıp üzerine sos olarak döküyoruz.

HAYRABOLU TATLISI

MALZEMELER
250 gr. tuzsuz peynir
1 adet yumurta
1 büyük çay bardağı irmik
1 büyük çay bardağına yakın un
1 paket kabartma tozu
Bir çimdik tuz
ŞERBETİ İÇİN:
1.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
YAPILIŞI: Peyniri ufalıyoruz. Yumurta, irmik, tuz, kabartma tozu ve unu ekliyoruz. Yoğurup yumuşak ele yapışan kıvamda hamur elde ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde koparıp fırın tepsisine diziyoruz. 190- 200 derecede 10-15 dakika tamamen kızarana kadar pişiriyoruz.





ZENNİK

MALZEMELER
500 gram pırasa
Yarım demet nane
Maydanoz
Dereotu
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
Yarım yemek kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Pul biber
kimyon
Yenibahar
Kekik
YAPILIŞI: Pırasaları ince ince doğrayın. Tavaya zeytinyağı döküp 4-5 dakika soteleyin ve bir kaba alın. İçine süt, yoğurt, zeytinyağı, yumurta, mısır unu, un, kabartma tozu, pul biber, kimyon, yenibahar, kekik koyun ve karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın, ılınmasını bekleyin ve eşit şekilde kesin.

MANCA

MALZEMELER
4-5 adet patlıcan
3-4 adet etli kırmızı biber
3 adet domates
4-5 adet sivri biber
5-6 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı elma veya üzüm sirkesi
Tuz
YAPILIŞI: Patlıcanlar ve etli yağlık kırmızı biberler ateşte közlenir. Közlenen malzemelerin kabukları dikkatlice soyulup dişe gelecek parçalar halinde kıyılır. Kabukları soyulup küp doğranmış domatesler, tohum yatakları alınıp ince kıyılmış sivri biberler, maydanoz ve dereotu da ilave edilir. Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve sirke ilave edilir. Tüm malzeme güzelce karıştırılıp tuzu ayarlanır. Bir süre dinlendirip servise alınır.
NOT: Sarımsağın bol kullanılması ve sirkeyle lezzetlendirilmesi mancanın en belirgin özelliğidir. Bu uygulama sırasında sosu için asla limon kullanılmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA