Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Bir köpeğin gözünden İkili ilişkilere bakış

Kadın-erkek ilişkisini, bir köpeğin gözünden anlatan 'Köpek Kadın Erkek' isimli oyun, seyirciyi kendisiyle yüzleştiriyor. Barış Yıldız, köpek rolünde devleşiyor

Moda Sahnesi'nin yeni oyunu 'Köpek Kadın Erkek', kadın-erkek ilişkilerini bir köpeğin gözünden anlatıyor. Kemal Aydoğan'ın yönettiği oyunda; televizyon dizilerinden de tanınan isimler; Caner Cindoruk, Zamire Zeynep Kasapoğlu ve Barış Yıldız rol alıyor. Yeni yıl ile birlikte sahnelenmeye başlayan oyun kısa zamanda tiyatroseverlerin ilgisini çekmeyi başardı. Bilindik kadın-erkek ilişkisinin; aç karnını doyurmak için yuva arayan bir sokak köpeği tarafından eğlenceli bir şekilde anlatıldığı oyun, seyirciyi kendisiyle yüzleştiriyor. Oyunun komedi yükünü ise anlatıcı olarak durumu seyirciye aktaran köpek rolündeki Barış Yıldız üstleniyor. 'Düğün Dernek' filminde rol alan, 'İşler Güçler' ve 'Kardeş Payı' gibi komedi dizilerindeki rolüyle de dikkat çeken Yıldız, performansıyla oyunu ayakta tutuyor. Başarılı oyuncu, mimiklerini çok büyük ustalıkla kullanıyor ve seyirciye insan olduğunu unutturup gerçekten köpek olduğuna inandırıyor. Cindoruk ve Kasapoğlu da birbirlerini yukarı taşıyan doğal oyunculuklarıyla dikkat çekiyor.

KARAKTERLERİN İSMİ YOK

Oyunda karakterlerin ismi yok. Kadın kadını, erkek erkeği temsil ediyor. Köpek ise içgüdüsüyle tarafsız hareket ediyor. Onun tek derdi, sıcak yuva ve aç kalmamak... Oyunun konusuna gelince; yalnızlıktan sıkılan 40'lı yaşlarında, evlenme çağına gelmiş kadın ve erkek bir tanıdıkları vasıtasıyla tanışır. Yatak partnerliği olarak başlayan ilişki, kısa sürede ciddiyete biner. Birbirleri için yaratıldıklarını düşünmeye başlarlar. Jestler, iltifatlar havada uçuşur ve aynı evde yaşamaya karar verirler. Apartmanın köpeğini de yanlarına alırlar. İlk başta mutlu gözüken çiftin hayatı, zamanla sıradanlaşmaya ve ilk günkü heyecanını yitirmeye başlar. O romantik, karşı cinse cilveler yapan, çiçek getirip güzel sözler söyleyen adam, çatışmacı, kadının ruh halinden anlamayan biri haline dönüşür. Bir yandan eşit ve özgür olan kadın da içten içe erkeksiz kalma korkusuyla olmadık şekilde davranmaktan geri kalmaz. Aynı eve taşınınca daha mutlu bir ilişki yaşayacaklarını düşünen çift; ilişkiyi kurtarmak için tatile çıkar, gereken her türlü klişe yapılır ama artık ilişki sıradanlaşmıştır. Beraberken hayattan zevk almamaya başlayan çiftin ilişkisi büyüsünü kaybeder. Ama beklenemedik bir olay ilişkiyi yeniden rayına sokar.

OYUNDA ANLATILANLAR FAZLASIYLA GERÇEK!
Oyunda seyirci karakterlerle özdeşlemekte zorlanmıyor, çünkü anlatılan o kadar gerçek ki. Her ilişkide yaşanan sorunlar, kadın-erkek arasındaki çatışmalar ve hayaller, evlenmek isteyenlere tanıdık gelebilir. Oyun esas olarak, 'Birbirimizi sevdiğimiz için mi birlikte oluyoruz yoksa yalnızlıktan kaçmak için mi bir sevgiliye sığınıyoruz?' ikilemini irdeliyor. Alman Sibylle Berg'in yazdığı oyunu, Sibel Arslan Yeşilay çevirmiş. Tek perde olan oyun, 80 dakika sürüyor. Oyun programı Moda Sahnesi'nin internet sitesinden takip edilebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA