Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Kalyon kültür sanatseverleri bekliyor

İstanbul'un kültür sanat birikimine katkı sunmak için 2020 yılından itibaren pek çok eseri sanatseverlerle buluşturan Kalyon Kültür, 7'den 70'e geniş bir kitleye hitap eden ücretsiz eğitim atölyeleri, workshopları ve panelleri ile eylül ayında da kültür ve sanatın merkezi olmayı sürdürüyor. Örneğin bugün Maya Galimidi ile Mine Küçük, Atnik Tohum Topları Atölyesi sanatseverleri bekliyor.



Etkinlik programına sosyal medya hesabından ulaşabileceğiniz Kalyon Kültür kasım ayında da ünlü Fransız pop-art sanatçısı Jisbar'ı ağırlayacak. Asıl adı Jean-Baptiste Launay olan sanatçı 8 Kasım'da başlayacak olan 'Jisbar İstanbul'da' sergisinde; İstanbul'un ilham kaynağı olduğu toplam 20 eser ve 40 adet orijinal baskısını sanatseverlerin beğenisine sunacak.



Kadın dayanışması
Ezilen, şiddete, tacize maruz kalan, öldürülen, ön yargılar nedeniyle toplum dışına itilen kadınların yaşamlarına mercek tutan 'Serçenin Gözyaşı' adlı film, 20 Ekim'de sinemaseverlerle buluşacak. Yapımcısı, yönetmeni, senaristi ve müziklere imza atanın kadın olduğu filmde Ezgi Şenler ile Uğraş Güneş başrolde yer alıyor.



Ercan Kesal'dan tiyatro sürprizi

Doğal oyunculuğunun yanı sıra yazdığı kitaplarından feyz aldığım Ercan Kesal, bu kez tiyatro sürprizi yaptı. atv'de yayınlanan 'Aldatmak' dizisinde boy göstermeye devam eden usta oyuncu, İKSV tarafından düzenlenen 27. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında tiyatro sahnesinde olacak. Kesal, kendi yazdığı 'Ayazmanın Yılanı' adlı oyunda mecburi hizmette yaşlanmış bir hekimin gözünden bir Anadolu masalı anlatacak. Oyunu da aynı zamanda Kesal'ın eşi Nazan Kesal'in oyununu da yöneten Berfin Zenderlioğlu yönetecek. Oyun, 4-5 Kasım'da Beyoğlu'nda sahnelenecek. Öte yandan 25 Ekim-25 Kasım tarihleri arasında Işıl Kasapoğlu küratörlüğünde düzenlenecek festivalde birbirinden güzel tiyatro oyunları seyirciyle buluşacak. Pina Bausch'un başyapıtı Café Müller ve Wajdi Mouawad'ın yönettiği Annick Bergeron'un iki kız kardeşe hayat verdiği 'Kız Kardeşler' oyunu öne çıkan yapımlar arasında.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA