Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kuruyemişli kek

Şeker ile yumurtayı bir kasenin içinde 5 dakika çırpın. Üzerine yağı ve vanilyayı ekleyip, karıştırmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu eledikten sonra kasenin içine ekleyin. Fındık ve cevizleri dövün. 1 çorba kaşığı un ile kuruyemişleri karıştırıp, kek harcının içine atın. Muffin kalıplarını yağlayın, harcı eşit miktarda dağıtın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.

Malzemeler
* 1 su bardağı şeker
* 2 su bardağı un
* 3 çay bardağı su
* 1 çay bardağı ayçiçek yağı
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 3 adet yumurta
* 1'er çaybardağı fındık, kuru üzüm, ceviz

* * *
Cevizli kabak
Fırını 200 derecede ısıtın. Kabağı uzunlamasına ikiye bölün. Çekirdeklerini temizleyin. İçi alta gelecek biçimde tepsiye dizin. Kabakları bir parmak geçecek kadar su ekleyin. Hafif yumuşayınca fırından alın. İçlerine tuz ekin. Rendelenmiş elma, ceviz ve limon suyunu karıştırın. Kabakların içine doldurun. Üzerine şeker serpin. Tekrar fırına sürerek 10 dakika pişirin. Cevizle süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
* 2 adet kabak
* 1 çay kaşığı tuz
* 2 adet elma
* 12 adet dövülmüş ceviz
* 1 çay kaşığı limon suyu
* 2 çay kaşığı tozşeker

* * *
Sebze türlüsü
Tavayı kafifçe tavuk suyu ile ıslatın. Soğanları yemeklik doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, 8 parçaya bölün. Tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Küp doğranmış patates ve havuç ile haşlanmış taze fasulyeyi de tavaya alın. 5-10 dakika daha pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın.

Malzemeler

* 1 çorba kaşığı tavuk suyu
* 2 adet soğan
* Yarım kg. domates
* 1 adet patates
* 7-8 adet taze fasulye
* 1 adet havuç
* 1 su bardağı kaşar peyniri
* Karabiber
* Tuz
* Bir tutam şeker

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA