Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yüzük çorbası

Mantıyı tuzlu suda 5-10 dakika haşlayıp, süzün. Üzerine et suyunu ilave edin. Yarım su bardağı nohudu ve tuzu ekleyin. 10 dakika kaynatın. Tavada tereyağını eritin. Salça, dövülmüş sarmısak ve naneyle birlikte birkaç dakika karıştırın. Çorbaya ilave edin. Limon suyunu çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.
MALZEMELER
250 gr. mantı
4 su bardağı et suyu
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
5 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı limon suyu
Yarım çorba kaşığı nane
Tuz

Zeytinyağlı bezelye
Havuç ve patatesi soyup küp doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp havucu 2-3 dakika sote edin. Daha sonra patatesi de ekleyip, sotelemeyi sürdürün. 2 dakika sonra ince doğranmış domatesi ekleyin ve 5 dakika daha soteleyin. Bezelyeyi tencereye ekleyip, üzerini örtecek kadar sıcak su koyun. Sarmısak, kesmeşeker ve tuzunu ilave ederek 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 kg. bezelye
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy havuç
1 adet orta boy patates
1 adet domates
1 diş kıyılmış sarmısak
1 adet kesmeşeker
Tuz

Krem karamel
Tavada 3 çorba kaşığı şekeri, su ile kaynatıp, karamel haline getirin. Kaşıkla alıp, küçük kalıplara paylaştırın. Yumurtaları tozşeker ile çırpın. Yavaş yavaş süt ilave edin. Bu karışımı da kalıplara boşaltın. Kalıpları, içi su dolu fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında sertleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra bıçak yardımıyla kaptan çıkararak servis yapın.
MALZEMELER
3 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı su
4 adet yumurta
1 su bardağına yakın tozşeker
2 su bardağı süt






Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA