Eti iyice yıkayıp bir tencereye alın. Kendi suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin. Üzerine ince ince doğranmış kayısıları ve yağı ilave edin. Hep birlikte birkaç dakika kavurup, suyu ekleyin. 10 dakika pişirin. Üzerine ince şeritler halinde doğranmış biberi ilave edin. Biber yumuşayınca pekmezi dökün. Karıştırıp ocaktan alın. Üzerine ceviz dökerek servis yapın.
MALZEMELER
500 gr. kuşbaşı dana eti
20 adet kuru kayısı
1 çorba kaşığı tereyağı
3 adet sivri biber
Yarım çay bardağı pancar pekmezi
50 gr. dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı su
Tuz
Mantarlı bezelye salatası
Mantarları ince doğrayıp, üzerine bir su bardağı kaynar su dökün. Bezelyeleri dört su bardağı karbonatlı ve tuzlu suda 20 dakika haşlayıp, süzün. Bulguru yumuşayana kadar haşlayıp, süzün. Mantarları sudan alın, suyu dökmeyin. Bezelye ve bulguru servis tabağına alın. Üzerine mantarları ekleyin. Ardından limon suyu, sıvıyağ, soya sosu, sirkeli karışım, mantarları beklettiğiniz sudan iki çorba kaşığı, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın.
MALZEMELER
2 su bardağı bezelye
10 adet mantar
1'er çorba kaşığı sirke ve bal
Bir tutam karbonat
1 su bardağı bulgur
1 adet limonun suyu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı soya sosu
Yeteri kadar su
Tuz
Karabiber
Ev kurabiyesi
Bir kapta eritilmiş margarini, pudra şekerini, kabartma tozunu, yoğurdu, unu ve yumurtayı karıştırın. Yumuşakça bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Hafifçe bastırıp, çekilmiş fındığa batırın. Yağlanmış tepsiye dizip, 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
MALZEMELER
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
3 kahve fincanı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 kahve fincanı yoğurt
6 kahve fincanı un
1 adet yumurta
1 kahve fincanı çekilmiş fındık