Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patlıcan dolması

6 adet patlıcan
1 kg. kaburga kemiği
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
Yarım kg. kuzu kıyma
1 demet nane
2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
Kaburga kemiklerini yeteri kadar suyla bir saat kaynatın. Patlıcanları alacalı soyup, ikiye bölün ve içlerini temizleyin. Yemeklik doğranmış soğanları tereyağında kavurun. Kıymayı da ekleyip, birkaç dakika daha kavurun. İnce kıyılmış nane, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip, biraz daha kavurun. Patlıcanları bu harçla doldurun. Bir tencerenin dibine kemikleri yerleştirin, üzerine dolmaları dizin, kısık ateşte pişirin.

Pazılı börek
1 demet pazı yaprağı
3 adet yufka
2 adet büyük boy soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ceviz
Tuz Yufkalar için:
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta sarısı
Yufkaları sekiz eşit parçaya bölün. İnce kıyılmış soğanı yağda kavurun. Üzerine ince kıyılmış pazı yapraklarını ve tuz ekleyin. Pazılar pişene kadar kavurun. Ocaktan alıp cevizi ekleyin. Yufkaların üzerine zeytinyağı ve su karışımını sürün. Pazılı harçtan koyarak sarın. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 200 derecelik fırında pişirin.

Hindistancevizli kurabiye
3 çorba kaşığı hindistancevizi
125 gr. tereyağı
1.5 çay bardağı tozşeker
1 paketten 1 çay bardağı eksik mısır nişastası
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Tereyağını elinizle ufalayın. Üzerine hindistancevizi, tozşeker, mısır nişastası, un ve kabartma tozunu ekleyip, yoğurun. En son yumurtayı katıp, yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, avucunuzda yassıltarak fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Krem şantiyi sütle çırpın. Kurabiyelerin düz yüzüne krem şanti sürün, diğer kurabiyeyi üzerine kapatın.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA