Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çikolatalı donut

Sütü ocağa koyup, kaynatın. İyice kaynayınca altını kapatın. Ilınınca üç çorba kaşığı un ve mayayı süte ekleyip, karıştırın. Kalan unun ortasını havuz gibi açın. Yumurta sarılarını, tozşekeri ve limon kabuğunu ekleyin. Sütlü karışımı ve eritilmiş tereyağını ilave edip yoğurun, üzerini örterek 45 dakika bekletin. Unlu bir zeminde iki santim kalınlığında açıp, bardak ağzı ile halkalar kesin. Hamurları sıvıyağda kızartın. Üzerine eritilmiş çikolata dökün.
MALZEMELER
1 su bardağı süt
20 gr. yaş maya
3 su bardağı un
125 gr. tereyağı
3 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı tozşeker 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1'er paket bitter ve beyaz çikolata

İZMİR KÖFTE
Kıymayı, rendelenmiş ekmek içini, rendelenmiş soğanı ve baharatları yoğurun. Hazırladığınız bu harçtan çok büyük olmayan köfteler yapıp, kızgın yağda kızartın. Yayvan bir tencereye köfteleri yerleştirip, üzerine dilimlenmiş domatesleri ve biberleri dizin. Salçayı sıcak suda açıp, yemeğin üzerine gezdirin. Orta ateşte 10-15 dakika pişirip servis yapın.
MALZEMELER
500 gr. kıyma
4 dilim ekmek içi
1 adet soğan
Karabiber
Tuz
Kimyon
Kekik
2 adet domates
8 adet sivri biber
2 çorba kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su

KREMALI PATATES
Patatesleri haşlayın. Bir kabın içine krema ve zeytinyağını koyup, bir taşım kaynatın. Üzerine sirke, tuz ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup, bütün olarak servis tabağına alın. Üzerine kremalı karışımı döküp, servis yapın.
MALZEMELER
6 adet patates
1 kutu krema
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA