Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yoğurtlu kırmızı biber

3 adet kırmızı biber
2 su bardağı yoğurt
Yarım demet maydanoz
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber
Kırmızı biberleri jülyen doğrayıp, tuz ekleyin ve zeytinyağında yumuşayana kadar sote edin. Üzerine nane ve karabiber serpip, kenara alın. Yoğurda sarmısak ve ince kıyılmış maydanozları ilave edip karıştırdıktan sonra servis tabağına alın. Biberleri yoğurdun üzerine koyarak servis yapın.

Soslu mantarlı tavuk
2 adet tavuk göğsü
250 gr. mantar
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
2 adet biber
1 tatlı kaşığı köri
1 çorba kaşığı krema
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Tavuk göğüslerini inceltip, doğrayın. Margarini eritin, piyazlık doğranmış soğanları kavurun. Tavukları ve mantarları ekleyin. 3-4 dakika daha kavurun, küçük doğranmış biberleri ilave edin. Köriyi ve tuzu katın. Tencereyi ocaktan alın. Hafifçe ılındığı zaman, kremayı karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini de yemeğin üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Kaşarlar eriyince servis yapın.

Ballı krokanlı krep
2 adet yumurta
Yarım su bardağı un
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı krema
Sıvıyağ İçine:
2 çorba kaşığı kayısı marmeladı
2 çorba kaşığı labne peyniri
1 çay bardağı bal
Yarım su bardağı fındık
4 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı su
Un, süt, yumurta, tozşeker ve kremayı çırpın. Tavaya birer kepçe koyarak iki taraflarını da pişirin. Kreplerin içine marmelat ve labne peyniri sürün. Rulo şeklinde sarıp, dilimleyin. Servis tabağının ortasına bal dökün. Üzerine krep dilimlerini yerleştirin. Bir tavada şekeri eritip, suyu ilave edin. Karamelleşen karışıma fındıkları atın, yağlı kağıt üzerine alın. Katılaşmadan şekil vererek servis tabağına yerleştirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA