Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Domates çorbası

Domateslerin kabuklarını soyup bütün olarak bir tencereye koyun. Kısık ateşte 10-15 dakika pişirin ve blendırdan geçirip yeniden tencereye koyun. Üzerine süt, muskat, karabiber ve tuzu ilave ettikten sonra 15-20 dakika daha pişirin. Kaşar peynirini yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyun. Peynir hafif kızarmaya yüz tutunca ocağı kapatın. Peynir iyice soğuduktan sonra elinizle kırın ve çorbayla birlikte servis yapın
MALZEMELER
8 adet domates
3 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar
Karabiber
Tuz

Patates mıhlaması
Haşlanmış patatesleri çatalla ezin. Tereyağında piyazlık doğranmış soğanları rengi dönene kadar kavurun. Patatesi ilave edip soğanla iyice karışana kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Patates mıhlamasını servis tabağına alıp ortasına doğranmış kavurmayı koyun.
MALZEMELER
1 kg. patates
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet büyük boy soğan
Tuz
Karabiber
250 gr. kavurma

Yalancı su böreği
Makarnayı haşlayıp beyaz peynir, margarin, maydanoz ve dereotuyla karıştırın. Üç yumurtayı çırpıp sıvıyağ ve sütle karıştırın. Yufkanın birini yağlanmış tepsiye yayın, üzerine yağlı karışımdan sürün. Makarnanın yarısını yayın, sarkan yufkayla üzerini örtün. Bir kat daha yufka serin, yağlı karışımı döküp kalan makarnayı yayın.Yufkayla kapatıp yumurta sürün, 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
3 adet yufka
1 paket fiyonk makarna
4 adet yumurta
125 gr. margarin
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım kg. beyaz peynir
1 demet maydanoz
Yarım demet dereotu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA