Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yumurtalı köfte

Dört adet yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun, una bulayın. Köfte için kıymayı, tuzu ve karabiberi yoğurun. Dört eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı elinizle yassılaştırarak açın. Unlanmış yumurtaları içine yerleştirin. Yumurta görünmeyecek şekilde kapatın. Kalan yumurtayı iyice çırpın. Köfteleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın
MALZEMELER
5 adet yumurta
200 gr. kıyma
1 çay bardağı un
1 çay bardağı galeta unu
Tuz
Karabiber
1 su bardağı sıvıyağ

Külahta salata
Yumuşamış hamurları merdaneyle genişletin. Fırın kağıtlarından külahlar yapın ve hamurları üzerlerine sararak fırında pişirin ve kağıttan ayırın. Domates, turp ve taze soğanı doğrayın, maydanoz ve peynirlerle karıştırın. Üzerine limon suyu, zeytinyağı, kekik ve tuzu ilave edip karıştırdıktan sonra külahlara paylaştırın.
MALZEMELER
3 adet milföy hamuru
20 adet kiraz domates
2 adet turp
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı beyaz peynir
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
2 adet taze soğan
Kekik
Tuz

Pide pizzası
Pideyi ortadan ikiye bölün. Üzerine sütü gezdirip hafifçe ıslatın. Domatesleri rendeleyip tereyağında sos kıvamına getirin. Üzerine salça, su, şeker ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirip, soğutup pidelerin üzerine sürün. Rendelenmiş peynirleri, doğranmış zeytin ve sucukları üzerlerine yerleştirip zeytinyağı gezdirin. 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 adet büyük ramazan pidesi
1 su bardağı süt
4 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı şeker
Kekik
Tuz Karabiber
3 adet sivri biber
10 adet zeytin
100'er gr. kaşar peyniri, beyaz peynir, sucuk
5 çorba kaşığı zeytinyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA