Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Semizotlu tavuk sote

2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı salça
1 demet semizotu
Tuz, karabiber
Tavuk göğüslerini dilimleyip soğanla birlikte haşlayın. Piyazlık doğradığınız soğanları 1 çorba kaşığı margarinde kavurun. Salça ilave edin. Tavuk göğüslerini de ekleyip kavurun. Haşlama suyundan da 1 su bardağı ekleyin. Bir taşım kaynatın. Semizotunu yıkayıp incecik kıyın, sosa karıştırın. Tuz, karabiber katın. Bir taşım daha pişirdikten sonra servis edin.

Domatesli pirinç çorbası
4 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı sıvıyağı
6 çorba kaşığı pirinç
3 adet domates
Tuz, maydanoz
Et suyunu ve sıvıyağı orta büyüklükte bir tencereye aktarın. Domatesleri rendeleyin. Et suyu kaynamaya başladığında rendelenmiş domatesi ilave edin. Pirinci ekleyin. Pirinçler yumuşamaya başladığında tuzunu ayarlayın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Pastırmalı mercimek
2 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı bulgur
Tuz, karabiber, kimyon
50 gr. pastırma
Mercimeği kaynatın, suyunu dökün. Soğanı ince kıyıp zeytinyağında soteleyin. Salçayı ve bulguru ekleyerek 5 dakika daha soteleyin. Sıcak su ilave edip mercimeği de ekleyin. Baharatları ekledikten sonra 15 dakika pişmeye bırakın. Zeytinyağında sotelenmiş pastırmaları üzerine yerleştirip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA