Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fesleğenli çorba

Margarini bir tencerede eritin. Küp küp doğranmış patates ve ince kıyılmış soğanı tencereye koyup çok ağır ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Patatesler yumuşayınca sütü ve et suyunu katıp karıştırın. 10-15 dakika, ara sıra karıştırarak pişirin. Fesleğeni çorbaya ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekleyip bir taşım daha kaynatın.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı margarin
3 adet patates
1 adet kuru soğan
2 su bardağı süt
4 su bardağı et suyu
1 avuç fesleğen
Tuz
Karabiber


Acılı biftek
Biftekleri tuzlayıp karabiber serpin. Teflon tavayı kızdırıp yağı ve kurulanmış çarliston biberlerini bütün olarak koyun. İki tarafını 1'er dakika kızartın. Eti ve biberleri bir tabağa koyun. Tavaya defne yapraklarını, mısır tanelerini ve fasulyeleri koyun, 2 dakika kavurup tavanın kenarına itin. Tavaya eti ve biberleri koyun. Üzerine biber sosunu gezdirip tavanın kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
6 dilim biftek
4 çorba kaşığı sıvı yağ
250 gr. çarliston biber
2 yaprak defne
1 kutu mısır konservesi
1 kase haşlanmış barbunya
2 çorba kaşığı acı biber sosu

Patatesli kek
Patatesleri küp şeklinde doğrayın. Maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Kaşar peynirini rendeleyin, üzerine süt, yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu ilave ederek çırpın. Yeşillikleri, patatesi ve geriye kalan malzemeleri karışıma ekleyip iyice karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin
MALZEMELER
2 adet haşlanmış patates
4 dal maydanoz ve dereotu
50 gr. kaşar peyniri
1/2 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı limon suyu
1.5 çay bardağı un

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA