Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patlıcan kebabı

Patlıcanları yıkayıp uzunlamasına dilimleyin. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Eti, doğranmış domates, soğan ve biberi yağda 1-2 dakika kavurun. Ateşi kısıp kendi suyunda 25 dakika pişirin. Patlıcanları kızartın. İki dilim patlıcanı artı biçiminde üst üste koyun. Ortasına kavrulmuş etten koyup bohça gibi etlerin üzerine kapatın. Ters çevirerek tepsiye dizin. Üzerine domates dilimleri ve küçük doğranmış biber koyun. Kürdanla tutturun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
3 adet patlıcan
1 çorba kaşığı margarin
1 kg. kuşbaşı et
3 adet domates
1 adet soğan
2 adet biber
Tuz

Mantarlı kabak dolması
Kabakları yıkayıp kabuklarını soymadan ikiye bölün, bir çorba kaşığı tereyağı ve bir su bardağı suyla pişirin. Kabakların içini karnıyarık gibi oyun. Mantarları dilimleyip limon dilimleriyle birlikte bir çorba kaşığı suda, harlı ateşte üç dakika pişirin. Bir tencerede unu yağda kavurun, üzerine sütü ekleyin. İndirmeye yakın mantarları ilave edin. Bu karışımı kabakların içine doldurun.
MALZEMELER
4 adet kabak
1/2 kilo mantar
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 dilim limon
Tuz
Karabiber

Kestaneli pembe pasta
Yumurta, şeker, margarin, un ve gıda boyasını yoğurun ve kekin kenarlarından sarkacak büyüklükte açın. Keki sütün yarısına iki kaşık şeker ilave ederek ıslatın. Krem şantiyi sütle hazırlayıp kekin bir yüzüne sürün. Üzerine kestaneleri dizip kekin diğer yüzünü kapatın. Pastanın üzerine kırmızı hamuru sarın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı erimiş margarin
1 tutam kırmızı gıda boyası
1 adet kakaolu pandispanya
1 paket krem şanti
2 su bardağı süt
1 su bardağı haşlanmış kestane

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA