Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Buğday çorbası

Buğdayı bol suda haşlayın. Bir kapta yoğurdu iyice çırpın. Çorbanın suyundan biraz koyarak yoğurdu ılıklaştırın ve yavaş yavaş çorbaya katın. En son bütün çorbanın içine bir miktar tuz atın. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Üzerine nane dökerek servis yapın.
MALZEMELER
1/2 kg. yoğurt
1 su bardağı buğday
1 çorba kaşığı nane
Tuz

Hamsi dolması
Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın. Dolmalık fıstıkları kavurun. Bir tavaya sıvı yağı koyup 10-12 adet hamsiyi kızartın. Balıklar ılındığında dolmalık fıstık, kıyılmış taze soğan, maydanoz ve dereotuyla beraber blenderden çekin. Bir hamsinin temizlenmiş kısmına harçtan koyup üzerine bir balık daha koyun. Bütün balıkları bu şekilde hazırlayıp galeta ununa bulayın ve kızgın yağda kızartın.
MALZEMELER
1 kg. hamsi
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
5 çorba kaşığı sıvı yağ
3 dal taze soğan
8-10 dal maydanoz
8-10 dal dereotu
1 su bardağı galeta unu
Tuz

Karnabaharlı köfte
Kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, ince kıyılmış maydanoz, karnabahar, dövülmüş sarmısak, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Küçük parçalar koparıp toplar hazırlayın, kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Sos için salça ve suyu bir tavada kaynatın. Servis tabağına aldığınız sosun üzerine köfteleri yerleştirin. Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.
MALZEMELER
300 gr. kıyma
1 adet soğan
3 çorba kaşığı galeta unu
7-8 çiçek karnabahar
5 dal maydanoz
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber Sos için:
2 çorba kaşığı salça
2 çay bardağı su

Maydanoz mücveri
Çok ince doğranmış maydanoz, yumurta, dövülmüş sarmısak, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kuru naneyi karıştırıp iyice harmanlayın. Üzerine koyuca bir bulamaç elde edene kadar un katıp, tekrar karıştırın. Karışımdan kaşık kaşık parçalar alıp kızgın sıvı yağda kızartın. Mücverlerin rengi dönünce tavadan alın.
MALZEMELER
2 demet maydanoz
5 adet yumurta
2 diş sarmısak
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Kuru nane
Aldığı kadar un

Mısır unlu gözleme
Mısır ununu kaynar suya koyun ve iyice bastırın. Üzerine margarin ve tuzu katıp karıştırın, biraz soğumaya bırakın. Beyaz peyniri ve ince doğranmış maydanozu karıştırın. Hamuru ikiye bölüp her birini tabak büyüklüğünde açın ve yağsız tavada arkalı önlü pişirin. Üzerlerine peynir koyup servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı margarin
Tuz
Beyaz peynir
Maydanoz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA