Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sütlü mısır çorbası

Mısırları tencereye alıp üzerine suyu ekleyin. Tuzunu koyun. Daha sonra ince doğranmış biberi ekleyin. Mısır nişastasını ayrı bir kapta sütle karıştırıp çorbaya ilave edin. Dört dakika kaynatın. Köriyi ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Bir tavada margarini eritin. Kırmızıbiber ve naneyi yağda yakın. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
200 gr. konserve mısır
4 su bardağı su
1 adet biber
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı köri
1 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı nane
Tuz

Patatesli tart
Milföy hamurlarını ısıtılmış, kenarlı kalıba yükselterek yayın. Soğanı doğrayıp sıvı yağ ile kavurun. Patatesleri küp doğrayıp soğana katın. Kıyılmış maydanoz ve tuzu ilave edip kavurun. Ilındıktan sonra hamurun üzerine bu malzemeyi yayın. Yumurta sarısını, tuz ve karabiberle karıştırıp üzerine sürün. Margarini küçük parçalar halinde serpin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
4 yaprak milföy hamuru
3 adet patates
2 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

Soslu antrikot
Etlere tuz, karabiber ve kekik döktükten sonra iki yüzünü de 5'er dakika ızgarada kızartın. Bir tencerede tereyağını erittikten sonra içine un ekleyin, salça ve sıcak suyu koyun. Tuz ve karabiberi ilave edin. Sosu, topaklanmaması için sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra pişirdiğiniz etleri sosun içine koyun ve 10 dakika kadar pişirip servis yapın.
MALZEMELER
6 adet antrikot
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Kekik
Tuz
Sosu için:
2 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
Karabiber
Tuz

Fincan böreği
Unun ortasını havuz gibi açın; yumurta, tuz ve suyu ilave ederek yoğurun. Üzerini nemli bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine kıyma, karabiber ve tuz ilave edin, 5 dakika kavurun. Dinlenen hamuru oklavayla açın. Yarısına aralıklarla harçtan koyun, boşta kalan kısmı üzerine kapatın. Bir bardak ağzıyla hamurdan yuvarlaklar kesin. Sıvı yağda kızartın.
MALZEMELER
2 su bardağı un
1 adet yumurta
1.5 su bardağı ılık su
Tuz
İçi için:
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
250 gr. kıyma
Tuz
Karabiber

Çin pilavı
Zeytinyağını tencereye koyun. Pirinci ve soğuk suyu ekleyerek 20 dakika süreyle pişirin. Sebzeleri çok ince olarak doğrayın. Limon suyunu, doğranmış salatalık turşusunu, zeytinyağını ve sebzeleri demlenen pilavla karıştırıp ılık veya soğuk olarakservis yapın.
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı bezelye
1 demet taze soğan
2 adet havuç
1 kase salatalık turşusu
2.5 su bardağı su
1 demet dereotu
1 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA