Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fırında bulgurlu levrek

Bir fırın kabının içine temizlenmiş balığı koyun. Başka bir kapta bulguru suyla ıslatıp iki dakika bekletin. İçine rendelenmiş domatesi, ince kıyılmış maydanozu ve rendelenmiş soğanı, nar ekşisini ve zeytinyağını koyun. Limon suyunu da ekleyerek malzemeyi iyice karıştırın. Bu karışımı tepsideki balıkların üzerine paylaştırıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur
1 adet levrek balığı
4 diş sarmısak
2 adet taze soğan
1 adet domates
2 çorba kaşığı nar ekşisi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu
Maydanoz
Karabiber
Tuz

Pırasa köftesi
Pırasaları irice doğrayıp haşlayın. Sudan alın ve fazla suyunu sıkın. Pırasa, haşlanmış patates, kıyma, maydanoz, bir adet yumurta, tuz ve karabiberi blendırda çekin. Harçtan cevizden biraz büyük parçalar koparıp köfteler hazırlayın. Kalan yumurtayı çırpın. Köfteleri yumurtaya bulayıp kızartın
MALZEMELER
1 kg. pırasa
Yeteri kadar su
3 adet haşlanmış patates
300 gr. kıyma
2 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber

Frigo
Kakao, nişasta, un ve toz şekeri bir tencereye koyup karıştırın. Sütü ilave edin ve sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp tereyağını koyun ve dakika çırpın. Karışımı bir tepsiye dökün. Üzerine fındık serperek dondurun. Dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1.5 çorba kaşığı kakao
1.5 çorba kaşığı un
1.5 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı fındık

Fındıklı tatlı
Şerbet için verilen malzemeleri kaynatıp, soğumaya bırakın. Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Sarıları pudra şekeri ile çırpın. Aklara toz şeker ekleyip çırpma teli ile çırpın. Akları ve sarıları birleştirin. Üzerine çikolata, un, ince çekilmiş fındık ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yağlanmış tepsiye döküp önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti yavaş yavaş dökün.
MALZEMELER
15 adet yumurta
1/4 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı toz şeker
2 paket bitter çikolata
2 su bardağı un
250 gr. fındık
1 paket kabartma tozu Şerbeti:
6 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Kuru sebzeli çorba
Kuru sebzeleri küçük doğrayıp 10 dakika haşlayın. Süzüp kenara alın. Tereyağını bir tencereye koyup sebzeleri bir iki dakika sote edin. Daha sonra salça ve unu ilave edin. Unun kokusu gidene kadar kavurun. Tencereye sıcak su ilave edin. Pirinç, karabiber, tuz ekleyip sebzeler ve pirinç yumuşayana kadar pişirin.
MALZEMELER
8 adet kuru domates
2 adet kuru kırmızıbiber
1 adet kuru kabak
6-7 adet kurutulmuş taze fasulye
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı pirinç
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA