Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Izgara tavuk budu

Patatesleri ve domatesi kabuklarını soymadan haşlayın. Sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırarak sos hazırlayın. Hazırladığınız bu sosa, derisi alınmış tavuk butlarını iyice bulayın. Sosa bulanmış butların her tarafını ızgarada kızartın. Kabukları soyulmuş patates ve domatesle birlikte servis yapın.

MALZEMELER
4 adet tavuk budu
2 adet patates
1 adet domates Sos için:
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Peynirle doldurulmuş biber
Beyaz peyniri çatalla ezin. İçine kıyılmış dereotu ve maydanozu katın. Sıvı yağ, kekik, tuz, karabiber ve pul biberle karıştırın. En son dövülmüş ceviz katıp karıştırın. Çarliston biberlerin saplarını kesin. Çekirdek kısımlarını çıkarın. Hazırladığınız harcı biberlerin içine doldurun. İster soğuk, isterseniz fırında 10-15 dakika pişirerek sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER
10-12 adet çarliston biber
250 gr. beyaz peynir
1/2 demet dereotu ve maydanoz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Kekik
Tuz, karabiber, pul biber
1 çay bardağı ceviz

Kremalı bisküvi
Un ve pudra şekerini karıştırın. Margarin, yumurta akı ve vanilyayı ekleyerek yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. Yarısına kakao ekleyip yoğurun. Hamurları 15 dakika dinlendirin. Daha sonra yarım santim kalınlığında açıp bardak ağzı ile kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Krem şantiyi sütle çırpıp, kakao ekleyip hafifçe karıştırın ve kakaolu bisküvilerin üstüne sıkın. Sade bisküvileri üstüne kapatın. Üstüne tekrar krem şanti sıkın.

MALZEMELER
1.5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta akı
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
Krema için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA