Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bezelye çorbası

Suyu bir tencereye alıp bezelye, tereyağı, muskat ve karbonatı ilave edin. 15 dakika pişirin, kaşar peynirini ekleyerek blender'den geçirin. Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Kremayı çırpıp her tabağın üzerine birer çorba kaşığı gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
1/2 kg. bezelye
7 su bardağı soğuk su
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
6 çorba kaşığı krema


Susamlı kuzu
Yumurta akı ve limon suyunu çırpın. Eti önce limonlu karışıma bulayıp süzün. Sonra her tarafını susama bulayın. Tereyağı ve zeytinyağının yarısını bir tavada kızdırın. Etleri altın sarısı olana dek pişirin. Başka bir tavaya, kalan zeytinyağını koyup kıyılmış sarmısak ve soğanı soteleyin. Üzerine küp doğranmış domatesi koyup pişirin. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip etle servis yapın.
MALZEMELER
500 gr. kemiksiz kuzu kol
1 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı limon suyu
200 gr. susam
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarmısak
1 adet soğan
1 adet domates
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber

Tuzlu kurabiye
Unun ortasına margarini koyun. Elinizle biraz yumuşatıp kabartma tozu, pudra şekeri, süt, yumurta, vanilya ve tuzu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Dilediğiniz şekilde kurabiyeler yapıp yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. Üzerlerine su sürüp susam serpin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
500 gr. un
200 gr. margarin
1/2 paket kabartma tozu
200 gr. pudra şekeri
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 tutam tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA