Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kaşarlı tepsi köftesi

Bir kaba kıymayı, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek içini, kekiği, karabiberi, tuzu, rendelenmiş soğanı koyun ve iyice yoğurun. Bir fırın tepsisini yağlayın. Harcı elinizle bastırarak tepsiye yayın.
Kaşar peynirleri küp küp doğrayın, kıymaya gelişigüzel batırın ve 200 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
500 gr. kıyma
1 adet soğan
2 dilim ekmek içi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı kaşar peyniri
Karabiber
Kekik
Tuz

Zeytinli ekmek
Yumurtaları, zeytinyağını, limon suyunu ve yoğurdu kaşık yardımıyla çırpın. Hepsini çırptıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyip çekirdekleri çıkartılmış zeytinlerle birlikte yoğurun.
Dilerseniz uzun bir kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba koyun, dilerseniz poğaça şekli vererek tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 su bardağı zeytin
4 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 limonun suyu
Kekik
Nane
Tuz

Milföylü armut tatlısı
Armutların kabuklarını soyup düz dursun diye altından çok az kesin ve tencerenin içine koyun. Üzerine şeker , karanfil, vanilya ve suyu koyup 15 dakika pişirip soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını unlanmış tezgahta ince açın ve 1 santim incelikte şeritler kesin. Armutların üzerine, hamurun yapışması için yumurta akı sürün. Hamurları armutların üzerine sarın, üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derecede 30 dakika pişirin. Servis yaparken şerbetinden hamurun üzerine gezdirin.
MALZEMELER
4 adet armut
6 adet milföy hamuru
1 adet yumurta Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 adet karanfil
1 adet vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA