Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fasulyeli tavuk güveci

Fasulyeyi yıkayıp temizleyin. Ocağa dayanıklı bir güveç kabını tereyağının yarısı ile yağlayıp içine fasulyeyi yerleştirin. Üzerine küp doğranmış domates ve dörde bölünmüş soğanı ekleyin. Güvecin kapağını kapatıp ocakta 20 dakika pişirin. Kalan tereyağını tavaya alıp tavuk butlarını 2-3 dakika kızartın. Butları güvecin tam ortasına yerleştirin. Tavukları kızarttığınız tavaya suyu koyup 1-2 taşım kaynatın ve güvece ekleyin. Tuzunu ayarlayıp 1 saat 10 dakika pişirin.
MALZEMELER
750 gr. taze fasulye
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet büyük boy domates
2 adet orta boy soğan
4 adet kemiksiz tavuk budu
2 su bardağı su
Tuz

Sarmısaklı kabak
Kabakları çizgili olarak temizleyin. Uç kısımlarını koparmadan bir bıçakla dörde bölün. Bir tavaya alıp üzerine su, toz şeker, tuz ve karabiber ekleyerek diri kalacak şekilde haşlayın. Servis tabağına aktarın.
Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarmısağı karıştırıp kabağın üzerine gezdirin. Kıyılmış dereotuyla servis yapın.
MALZEMELER
10 adet minyatür kabak
1 su bardağı su
1 tutam toz şeker
Tuz
Karabiber Üzerine:
1/2 limonun suyu
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
3 diş rendelenmiş sarımsak
5-6 dal dereotu

Çilekli milföy
Milföyleri oda sıcaklığında bekletip yumuşamalarını sağlayın. Yıkayıp ikiye böldüğünüz çilekleri milföy hamurlarının içlerine koyup üçgen şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
MALZEMELER
10 adet milföy hamuru
250 gr. çilek
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı pudra şekeri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA