Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

1/2 kg. tane bezelye
1/2 çay bardağı karbonat
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
6 dilim bonfile
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
Tuz
Yeteri kadar su
Püre için; tuzlu ve karbonatlı suda bezelyeleri 15 dakika haşlayın. Süzüp blenderdan geçirin. Bir tavada tereyağını eritip unu, rengi dönene kadar kavurun. Üzerine karıştırarak azar azar sütü ekleyin. Koyulaşınca ocaktan alın ve üzerine bezelyeleri ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Izgarada kızartılmış bonfile dilimleri ile birlikte servis yapın.

Zeytinyağlı dolma
1 paket minik kabak
1 paket minik kırmızı acı biber İçi için:
1 çay bardağı pirinç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
Yeni bahar
Tarçın
Tuz
Karabiber
1/2'şar demet dereotu, taze nane, maydanoz
1 adet kesme şeker
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Soğanı rendeleyip yağda kavurun. Üzerine pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Kuşüzümü, fıstık ve baharatları koyup üzerini biraz geçene kadar su ilave edip 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp kıyılmış yeşillikleri ilave edin. Sebzelerin içlerini oyup iç harcı doldurup tencereye dizin. Üzerine bir su bardağı su koyup biraz zeytinyağı gezdirin. 15 dakika pişirip soğumaya bırakın.

Bahar tarhanası
3 çorba kaşığı tarhana
8 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı kırmızı mercimek
1/2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
Tarhanayı su içinde iyice ezin. Daha sonra ocağa koyup karıştırarak 10 dakika pişirin. Tuz ve pirinci ilave ederek 20 dakika daha pişirin. Mercimek, salça ve yağı katın. Mercimekler pişince ocaktan alın. Kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA