Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Asma yaprağı ile tavuk rulo
4 parça ince dövülmüş tavuk göğüs eti
10 adet asma yaprağı
1 adet havuç
2 adet patates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Havuç ve patatesleri haşlayıp ezin. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave edip karıştırın. Asma yapraklarını iki-üç dakika kaynar suda haşlayıp süzün. Tavukların üzerine tuz ve karabiber serpin. Düz bir zemine yaydığınız streç filmin üzerine bir parça tavuk koyun. Asma yaprağını üzerine yayın. En üste havuçlu patatesli ezmeden koyun. Streç film yardımıyla rulo yapın. Diğer etleri de aynı şekilde hazırlayın. Kaynar suya atarak haşlayın. Streç filmi çıkarıp dilimleyerek servis yapın.

Kedidili parfe
3 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
1 paket çikolatalı krem şanti
12 adet kedidili bisküvisi Islatmak için:
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı hazır kahve
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yumurta sarısı ve şekeri iki dakika çırpın. Üzerine iki su bardağı süt, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırarak pişirin. Kremşantiyi bir su bardağı sütle çırpın, karışıma ekleyin. Ilık suya hazır kahve ve toz şeker koyun. Kedidillerini bu suya batırıp çıkarın. Suyla ıslatılmış kalıba bir miktar muhallebi döküp üzerine kedidili dizin. Malzeme bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Kalıbı buzlukta iki saat tutup servis yapın.

Peynirli sebzeli pay
250 gr. hellim peyniri
2'şer adet orta boy havuç, kabak ve patates
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarmısak
1/2 demet maydanoz
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Havuç, kabak ve patatesleri soyup haşlayın, soğuduktan sonra küp küp kesin. Sebzeler, dövülmüş sarmısak, tuz ve karabiberi, sebzelerin rengi dönene kadar yağda kavurun. İndirmeye yakın kıyılmış maydanozu ilave edin. Sebzeleri fırın kabına alın. Yumurta, süt, un, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu blender'da karıştırın, sebzelerin üzerine dökün. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Hellim peynirlerini yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü kızartın. Payın üzerine yerleştirerek servis yapın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA