Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Sebzeli et dolması
1 adet kuzu budu
300 gr. kuyruk yağı
100 gr. otlu peynir
3-4 dal nane, maydanoz, dereotu
1 adet limon kabuğu rendesi Garnitür için:
300 gr. arpacık soğan
1 adet orta boy soğan
2 su bardağı bezelye
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sıcak su
Kuzu budunun incik kemiği hariç diğer kemiğini içinden çıkarın ve bir kenara alın. Kuyruk yağını irice doğrayıp robota koyun. Üzerine nane, maydanoz, dereotu, peynir ve limon kabuğu rendesini ekleyip çekin. Bir kaşığını ayırın, kalanını etin içine doldurup iple bağlayın. Kalan harcı etin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerine ara ara pişme suyundan dökerek pişirin. Garnitür için tüm malzemeyi pişirin. Eti garnitürle servis yapın.

Karamelli şeker
1 su bardağı tuzsuz badem
2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı tuzsuz yer fıstığı
2 damla limon suyu
Bademleri beş dakika haşlayıp kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavada birkaç dakika kavurun. Toz şeker ve suyu kaynatın. Köpük köpük olunca içine limon suyunu ekleyip iki dakika daha kaynatın. Ocağı iyice kısıp tereyağı, tarçın ve karbonat ekleyin. Bir-iki dakika sonra badem ve fıstıkları ekleyin. Tereyağı sürülmüş bir tepsiye döküp soğumaya bırakın. Bıçakla kesip servis yapın.

Cevizli kabak
2 adet kabak
1 çay kaşığı tuz
2 adet elma
12 adet dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı toz şeker
Kabağı uzunlamasına ikiye bölüp çekirdeklerini temizleyin. İçi alta gelecek biçimde tepsiye dizin. Kabakları bir parmak geçecek kadar su ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyun. Hafif yumuşayınca fırından alın. İçlerine tuz ekin. Rendelenmiş elma, ceviz ve limon suyunu karıştırıp kabakların içine doldurun. Üzerine şeker serpin. Tekrar fırına sürerek 10 dakika pişirin. Cevizle süsleyerek servis yapın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA