Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Susamlı soyalı tavuk
2 adet tavuk budu
1 çorba kaşığı soya sosu
1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı susam
Tuz
Karabiber
Tavuk butlarını, üzerini hafifçe aşacak şekilde suda 20 dakika haşlayın. Suyunu süzüp butları soya sosuna bulayın. Tavaya aktardığınız yarım su bardağı zeytinyağında soyalı tavuk butlarını kızartın. Tavuk butlarını kızartırken üzerlerine susam, tuz ve karabiber serpin. Tavayı sallayarak baharatların yayılmasını sağlayın. Tavuk butlarını servis tabağına aktarıp dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Zeytinyağlı bezelye
1 kg. bezelye
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy havuç
1 adet orta boy patates
1 adet domates
1 diş kıyılmış sarmısak
1 adet kesme şeker
Bezelyeleri ayıklayın. Havuç ve patatesi soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp havuçları 2-3 dakika sote edin. Daha sonra patatesleri de ekleyip soteleyin. İki dakika sonra ince doğranmış domatesi ekleyin ve beş dakika daha soteleyin. Bezelyeleri tencereye ekleyip üzerini örtecek kadar sıcak su koyun. Sarmısak, kesme şeker ve tuzunu ilave ederek 20 dakika pişirin.

Dondurmalı brownie
3 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı ceviz
3 su bardağı un
100 gr. margarin
1 paket kabartma tozu
2 paket bitter çikolata
1 çorba kaşığı kakao
Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Üzerine süt, kıyılmış ceviz, margarin, kakao, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın. Malzemeyi yağlanmış fırın tepsisine döküp üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkan keki soğutup, üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı dökün. Dondurma toplarıyla servis yapın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA