Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Garnitürlü fırında tavuk
1 adet küçük tavuk
3 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı soya sosu
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı susam
1 tutam tuz
Karabiber
1 çay kaşığı hardal Garnitürü için:
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
3 adet sivribiber
Tepsiyi hafifçe yağlayıp tavuğu koyun. Bütün malzemeyi harmanlayıp tavuğun üzerine sürün. Bu şekilde bir saat dinlendirin. Fırın poşetine iri iri doğranmış garnitür sebzelerini ve tavuğu koyduktan sonra 180 derecede, önceden ısıtılmış fırında bir saat pişin.

Bulgurlu börek
2 adet yufka
1 çay bardağı su
1/2 çay bardağı sıvı yağ İçi için:
150 gr. kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
1 çay bardağı ceviz
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
Kimyon
2 çorba kaşığı tereyağı Kızartmak için:
1 adet yumurta akı
1 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı yağ
Yufkaları su ve yağ ile ıslatın. Kıyma ve doğranmış soğanı beş dakika kavurun. İçine bulgur, çekilmiş ceviz, dövülmüş sarmısak ve baharatları ilave edip ocaktan alın. İçine tereyağı ilave edip eritin. Yufkaları üçgen şeklinde kesin. Kıymalı harcı yufkaların geniş kenarına koyup gevşek sarın. Börekleri önce yumurta akına, sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.

İncir tatlısı
1/2 kg. kuru incir
1 su bardağı ceviz içi
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
İncirleri
yıkadıktan sonra sap kısımlarından bıçakla küçük bir delik açıp yarın. İncirlerin içlerini dövülmüş ceviz içiyle doldurun. Tencereye açık kısımları altta kalacak biçimde yerleştirin. Üzerine şekerli suyu ilave edin. İncirler yumuşayıncaya kadar pişirin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA