Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kıymalı patates

Patatesleri soyup halka halka doğrayın ve sıvı yağda kızartın. Rendelenmiş soğanı, kıyılmış biberi ve kıymayı beş dakika kavurun. İçine rendelenmiş domatesi, salçayı ekleyip pişirmeye devam edin. Sıcak su ve baharatları ekleyip beş dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın. Fırın tepsisine patates ve kıymayı kat kat döşeyin. Bir çay bardağı sıcak su koyup 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
4 adet patates
300 gr. kıyma
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
3 adet domates
4 adet sivri biber
1 su bardağı sıcak su
4 dal maydanoz
Tuz, karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ

Çekirdekli galeta
Tereyağı, sıvı yağ ve bir miktar unu yoğurun. Yumurtanın sarısı, kabartma tozu ve bir miktar daha un koyup, hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Unlanmış tezgahta açın. Yumurtanın akını çırpıp, hamurun üzerine sürün. Üzerine ay çekirdeği döküp elinizle bastırarak ay çekirdeğini hamura yedirin. Galeta şekli verip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15- 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 çay bardağı ayıklanmış ay çekirdeği
4 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı sıvı yağı
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı tuz


Portakallı muhallebi
Bir tencereye süt ve toz şekeri koyup kaynatın. Ayrı bir kapta pirinç unu, nişasta, kakao ve portakal suyunu çırpıp kaynamakta olan süte ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaplara boşaltıp soğutun. Çikolata rendesi ve portakal dilimleriyle süsleyin.
MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı pirinç unu
3 çorba kaşığı buğday nişastası
4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı portakal suyu


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA