Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mayalı kek

Yumurtaları şekerle birlikte mikserde çırpın ve bir tutam tuz serpin. Yağı ve ılık sütü ekleyin. Un ve mayayı karıştırarak ilave edip, karıştırın. Kayısıları küçük küçük doğradıktan sonra, damla çikolata ile birlikte karışıma dökün. Hamuru 30 dakika dinlendirdikten sonra yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpin. Kayısı ve çikolata parçaları ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1,5 çay bardağı ılık süt
3 su bardağı un
1 paket kuru maya
10 adet kayısı
1 çay bardağı damla çikolata
Tuz

Ispanaklı börek
Yufkaları yayıp sekiz eşit üçgene bölün. İnce kıyılmış soğanı yağda kavurun. Üzerine kıyılmış ıspanak ve tuzu ekleyin. Ispanak pişene kadar kavurun. Ocaktan alıp çekilmiş ceviz ekleyin. Birer çay bardağı zeytinyağı ve suyu karıştırıp yufkaları ıslatın. Ispanaklı harçtan koyarak sigara böreği gibi sarın. Tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
500 gr. ıspanak
3 adet yufka
2 adet soğan
Tuz
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ceviz

Bakla çorbası
Baklayı, üzerine tereyağı ile soğuk su koyup 15-20 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Blenderdan geçirip yeniden ocağa koyun. Nane, sarmısak ve limon suyunu bir kapta karıştırıp çorbaya ekleyin. Tuzunu ilave edip beş dakika daha pişirin. Üzerine yağda yakılmış kırmızıbiberle birlikte servis yapın.
MALZEMELER
2 su bardağı iç bakla
2 çorba kaşığı tereyağı
6-7 su bardağı su
Tuz
1 çorba kaşığı taze nane
1 diş dövülmüş sarmısak
2 çorba kaşığı limon suyu


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA