Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Sebzeli et sote
500 gr. sotelik et
3 adet sivri biber
2 adet domates
1 adet havuç
3 adet patates
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı margarin
Tuz ve karabiber
Eti, margarinde kavurun. Doğranmış sivri biber ve domatesi ilave edin. Patates ve havuçları doğrayıp az suda üç dakika haşlayın. Etlere ilave edip karıştırın. Soteyi ocaktan indirmeye yakın kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Yanında pilavla servis yapın.

Mercimekli bulgur çorbası
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı bulgur
6 su bardağı su
Tuz
Margarini eritin. Yemeklik doğranmış soğanı margarinde pembeleşinceye kadar kavurun, üzerine suyu ilave edin. Su kaynayınca bulgur ve mercimeği katın. Her ikisi de iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ayarlayıp çorbayı ocaktan alın. Üzerine nane ve kırmızıbiber serperek servis yapın.

Muzlu puding pastası
1 paket muzlu puding
2.5 su bardağı süt
1 paket pötibör bisküvi
1'er adet muz, kivi ve elma
1 paket meyveli sos
Pudingi sütle karıştırarak pişirin. Bisküvileri irice kırın ve ılınmış olan pudingle karıştırın. Karışımı ıslatılmış kabın içine dökün. Buzdolabında üç saat beklettikten sonra servis tabağına ters çevirin. Üzerine paketteki tarife göre hazırlanmış meyveli sosu dökün. Küp doğranmış meyvelerle süsleyerek servis yapın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA