Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Ispanaklı fırın patates
750 gr. patates
500 gr. ıspanak yaprağı
2 adet domates
1 su bardağı kaşar peyniri
300 gr. dil peyniri
Tuz
Karabiber
Ispanağı su ilave etmeden iki dakika kavurun. Sıkıp irice doğrayın. Tuz ve karabiber koyun. Halka doğranmış patatesleri tuzlu suda yirmi dakika haşlayın. Yağlanmış fırın kabının ortasına halka doğranmış domates ve dilimlenmiş dil peynirini yerleştirin. Etrafına ıspanakları koyun. Patatesleri kabın kenarına balıksırtı döşeyin. Tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 derece fırında pişirin.

Domatesli şehriye pilavı
4 adet domates
5 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
300 gram kuşbaşı kuzu eti
1 paket arpa şehriye
4 adet sivri biber
Yeteri kadar sıcak su
Tuz
Yağı kızdırıp yemeklik doğranmış soğan ve eti ilave edin. Et, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine arpa şehriye ekleyin. Domatesleri küp küp doğrayın. Biberleri ince kıyın. Arpa şehriyenin rengi dönünce domates ve biberi ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Suyunu çekene dek pişirin. Çok kısık ateşte 10 dakika kadar demlendirin.

Peynir ezmesi
300 gr. lor peyniri
100 gr. beyaz peynir
50 gram dolmalık fıstık
1 demet fesleğen
1 çay kaşığı kekik
1/2çay bardağı zeytinyağı
Lor peyniri ve beyaz peyniri bir kapta ezin. İçine ince doğranmış fesleğeni ilave edin. Dolmalık fıstığı çok ince kıyıp karışıma ekleyin. Kekik, zeytinyağı ve gerekirse bir miktar tuz ilave edip karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yaparak servis yapın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA