Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Mantarlı tavuksuyu çorbası
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
14 adet mantar
12 diş sarımsak
4 su bardağı tavuk suyu
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 çorba kaşığı salça Tuz
Margarini tencerede eritin. Unu ilave edin, kavurun. İnce doğranmış 10 adet mantarı tencereye katıp bir-iki dakika daha kavurun. İnce kıyılmış sarmısakları ve tavuk suyunu ilave edip 15-20 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayın. Kalan mantarları irice doğrayıp sıvı yağda soteleyin, çorbanın üzerine alın. Salçayı da aynı yağda ezin. Hepsini birlikte çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

Sosisli sebzeli pilav
4 su bardağı su
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
1'er adet patates ve havuç
3 adet sosis
1 adet sarımsak
1 su bardağı bezelye Tuz
Kaynamış suya pirinci ve yarım su bardağı zeytinyağını ilave edip 15 dakika pişirin. Havuç ve patatesi küp doğrayın. Kalan yağda doğranmış sosisleri ve sarmısağı kavurun. Üzerine doğranmış sebzeleri, bezelyeyi ve tuzu ekleyip biraz daha kavurun. Karışımı pilava ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.

Çatal çörek
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
1/2 su bardağı yoğurt
100 gr. tereyağı
2 tane yumurta sarısı
1.5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı mahlep Aldığı kadar un
Yumurta sarılarını, oda ısısındaki tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu, mahlebi, tuzu, şekeri ve sirkeyi; üzerine azar azar un koyarak yoğurun. Kıvama gelen hamurdan parçalar koparıp iki uzun çubuk yapıp uçlarını birleştirin. Hafif yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. 190 derecelik fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA