Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kırmızıbiberli tavuk sarması

Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün ve tuzlu suda haşlayın. Tereyağı, rendelenmiş sarımsak, kimyon, karabiber ve tuzu karıştırın. Biberlerin kabuklarını çıkarın. Yarısını tek kat olarak yayıp üzerine tavukları yerleştirin. Hazırladığınız karışımı tavuklara sürün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Kalan biberleri üzerine serip rulo yapın. Bir fırın tepsisine yerleştirip, alüminyum folyo ile kapatın. Isıtılmış 200 derece fırında pişirin. Taze soğan serperek servis yapın.
MALZEMELER
1 kg. kırmızıbiber 1 çorba kaşığı silme tereyağı 3 diş sarmısak 1 çay kaşığı kimyon 1/2 çay kaşığı karabiber 2 adet açılmış ve ince dövülmüş tavuk göğsü 1/2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri 2 adet taze soğan Tuz

Kolay baklava
Şeker ve suyu 5 dakika kaynatın, limon suyunu ekleyin. Yufkayı aralarına erimiş tereyağı sürüp en az 15 kat olmak üzere istediğiniz miktarda üst üste dizip ceviz serpin. Hamuru oklavaya sarıp rulo yapın. Büzerek yufkayı oklavadan çıkartıp tepsiye dizin. Tüm yufkalara aynı işlemi yapın. Tepsi dolunca üzerine erimiş tereyağı sürüp 200 derecede kızarana kadar pişirin. Sıcak hamurun üzerine ılık şerbet gezdirin.
MALZEMELER
1 paket hazır baklava yufkası 100 gr. tereyağı 300 gr. ceviz 50 gr. yeşil fıstık
Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 1/2 limonun suyu

Nohutlu pilav
Tereyağını bir tencereye koyun, şehriyeyi de ekleyip kavurun. Beş dakika sonra üzerine yıkanmış pirinçleri ilave edip beş dakika daha kavurun. Suyunu ve nohudunu koyduktan sonra tuzunu ilave edin ve pişmeye bırakın. 10 dakika sonra tencerenin kapağını açıp demlenmeye bırakın.
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç 5 çorba kaşığı arpa şehriye 2 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı haşlanmış nohut 4 su bardağı sıcak su Tuz, karabiber



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA