Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Taze soğanlı börek

Hamur için bütün malzemeleri yoğurup oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirin. Taze soğanların yeşil kısımlarını iri doğrayın ve tuzla ovun. Üzerine peynir, yumurta, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Hamurlardan 4 tanesini aralarına sıvı yağ sürerek üst üste koyun ve açın. Üzerine soğanlı harcı yayın. Kalan hamurları da aynı şekilde açın ve harcın üzerine yayın. 200 derece fırında kızarana dek pişirin.
MALZEMELER
2 su bardağı tepeleme un 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı sirke 1 adet yumurta İçi için: 2 demet taze soğan 100 gr. beyaz peynir 1 adet yumurta Tuz, karabiber

Frambuazlı pasta
Isıtılmış sütte şekeri eritin, kekin üzerine kaşıkla gezdirin. Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Kekin üzerine yayın. Frambuaz reçeli, nişasta ve sıcak suyu karıştırın. Kekin kenarlarından akıtın. Frambuazları kekin üzerine döşeyin. Rendelenmiş çikolatayla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 adet hazır kek 1 su bardağı süt 3 adet şeker 1 paket krem şanti 4 çorba kaşığı frambuaz reçeli 1 tatlı kaşığı nişasta 2 çay bardağı sıcak su 1 çorba kasesi frambuaz

Yumurtalı taze fasulye
Fasulyeleri ayıklayıp küçük küçük doğrayın. Soğanı rendeleyin. Geniş bir tavada sıvı yağla birlikte soğan ve fasulyeleri kavurun. Fasulyeler yumuşayınca ortasını açın ve yumurtaları kırın. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavanın üzerine kapak kapatın. Yumurtalar piştikten sonra tabağa alarak servis yapın.
MALZEMELER
300 gr. taze fasulye 2 adet yumurta 1 adet soğan 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA