Tavuk suyunu hazırlamak için tüm malzemeyi bol suda haşlayın, suyunu süzün. Tavuk suyundan 4 bardak alıp kaynatın. Üzerine tereyağı ekleyip altını kısın. Tuzunu ayarlayın. Un, süt ve yumurta sarısını çırpıp sıcak tavuk suyuyla ılıtın. Unlu harcı tavuk suyuna yavaşça ve karıştırarak ekleyip 3-4 dakika kaynatın.
MALZEMELER
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı
Tuz Tavuk suyu için:
1 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Yarım havuç
Pembe düşler
Pancar turşusunu rendeleyip kalıba koyun. Patatesleri ezip mayonezin yarısı ve bir çorba kaşığı yoğurt ile karıştırıp üzerine dökün. Rendelenmiş havuçları mayonez ve yoğurt ile karıştırıp karışıma ekleyin. Bir gece buzdolabında bekletin. Servis tabağına ters çevirip ikram edin.
MALZEMELER
1/2 kg. pancar turşusu
6 adet haşlanmış patates
6 adet haşlanmış havuç
1 su bardağı mayonez
2 çorba kaşığı yoğurt