Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Kurabiye milföyü
4 adet milföy hamuru Kurabiye hamuru için:
1.5 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 paket vanilya
Bir tutam tuz
1 adet yumurtanın akı Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Vişne, pudra şekeri
Kurabiye hamurunu hazırlamak için, yumurta akı hariç tüm malzemeyi kum gibi olana dek elinizle karıştırın. Yumurta akını ilave edip tekrar yoğurun. Unlanmış zeminde açıp kalıpla kesin. Yağlı kağıt kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Aynı kalıpla milföy hamurundan parçalar kesin, hamurların üzerine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını sürüp 190 derece fırında pişirin. Üzerine vişne koyup pudra şekeri serpin.

Ispanak salatası
1/4 demet ıspanak
3 çorba kaşığı pirinç
1 adet haşlanmış yumurta
1 adet küçük boy salatalık
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1-2 damla sirke
Ispanakları yıkayıp doğrayın. Pirinci, lapa olmamasına dikkat ederek haşlayın ve soğumaya bırakın. Haşlanmış yumurtayı dörde bölün. Salatalığı doğrayın. Tüm bu malzemeyi servis tabağına aktarıp, karıştırın. Ayrı bir kapta zeytinyağı ile sirkeyi karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Kadayıflı tavuk sarma
250 gr. kadayıf
300 g. ince dövülmüş tavuk göğsü
2 dal fesleğen
100 gr. ıspanak yaprağı
2 adet yumurta
Tuz, karabiber
Kadayıfı didikleyin. Tavuk etlerini düz bir zemine serin ve üzerine tuz, karabiber serpin. Fesleğen ve ıspanak yaprağını etlerin üzerine pay edin. Tavuk etlerini rulo şeklinde sarın. Kadayıftan bir miktar alıp avucunuzda düzleştirip içine tavuk etini koyun, rulo şeklinde sarın. Çırpılmış yumurtaya bulayın ve sıvı yağda kızartın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA