Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Kırmızı biber soslu tavuk
6 adet kırmızı biber
1 adet acı sivri biber
4 adet kalçalı tavuk budu
1 su bardağı su
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı su
1.5 çay bardağı zeytinyağı
10 adet kakule
1'er çay kaşığı pul biber ve toz kişniş
Tuz
Karabiber
Beş adet kırmızı biber ve sivri biberi irice doğrayın. Biberleri, dörde bölünmüş soğan ve sarımsağı blender'da çekin ve su ekleyin. Kakuleyi zeytinyağında bir-iki dakika kavurun. Pul biber ve biberli sosu üzerine ekleyin, 10 dakika pişirin. Tavukları ekleyip 35-40 dakika pişirin. Kalan kırmızı biberi közleyip ince şeritler halinde doğrayın. Tavuğu ocaktan almaya 5 dakika kala közlenmiş biber, kişniş, karabiber ve tuz katın.

Sufle börek
3 adet yufka
4 adet yumurta
1 kg. süt
350 gram dil peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yumurtaları çırpın ve süt katıp karıştırın. Yufkaları 12 parçaya bölün. Yufka parçalarını düz bir zemine yayıp geniş tarafına didiklenmiş dil peyniri koyun. Gevşek olarak sarın ve derin bir tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurtalı karışımı döküp bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün tereyağını küçük parçalar halinde böreğin üzerine yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini yayın. Isıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Havuç helvası
1 kg. havuç
6 çorba kaşığı tereyağı
1.5 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt tozu
4-5 adet kakule
Kuru üzüm
Antep fıstığı Havuçları soyup rendeleyin, altı kalın bir tavada tereyağının yarısıyla beş dakika kavurun. Sütü ekleyip ara sıra karıştırarak pişirin. Havuçlar sütü tamamen çekip kuruduktan sonra şekeri ilave edin. Kalan tereyağını ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Süt tozunu ilave edip birkaç dakika daha pişirin. En son dövülmüş kakule ekleyip, bir dakika daha pişirip servis tabağına alın. Kuru üzüm ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA