Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli köfte

Kıyma, soğan, ekmek içi, maydanoz, su, tuz ve baharatları yoğurarak köfteler hazırlayın. Patates, havuç, kereviz sapı ve mantarları kesin, pişirmek için hazırlayın. Soğanı tereyağında soteleyin. Üzerine patatesi ekleyin. Ardından havuç ve kerevizi katıp birlikte birkaç dakika daha sote edin. Mantarı ekleyin ve 5 dakika pişirin. Salçayı katıp kavurduktan sonra tencereye su ekleyin. Kaynamaya başlayınca köfteleri tencereye ilave edin. Tuzunu ayarlayın. 25-30 dakika pişirin.
MALZEMELER
2'şer adet patates ve havuç
2 dal kereviz sapı
5-6 adet mantar
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
1 çorba kaşığı salça
Yeteri kadar su
Köfte için:
400 gram kıyma
1 adet soğan
1 dilim bayat ekmek içi
3 dal maydanoz
1 çorba kaşığı su
Tuz
Karabiber
Kimyon

Pancarlı kuskus
Soğanı tereyağının yarısıyla soteleyin. Maydanoz ekleyin. Pancarları tuzlu suda haşlayın. Kabuklarını soyup doğrayın. Turpları tereyağında soteleyin. Kuskusu haşlayın. Karabiber ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip karıştırın. Kalan zeytinyağını ısıtın, soğan ve sarmısakları ekleyip soteleyin. Pancar ilave edip karıştırın. Turp ve kuskus ekleyip karıştırmaya devam edin. Ilık olarak servis yapın.
MALZEMELER
3 adet pancar
4 adet kırmızı turp
1 paket kuskus
4 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
4 diş sarmısak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
5-6 dal maydanoz
Yeteri kadar tuz

Fındıklı tatlı
Şerbet için verilen malzemeleri kaynatıp soğumaya bırakın. Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Sarıları pudra şekeri ile çırpın. Aklara toz şeker ekleyip çırpma teli ile çırpın. Akları ve sarıları birleştirin. Üzerine çikolata, un, ince çekilmiş fındık ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yağlanmış tepsiye döküp önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. Tatlının üzerine şerbet dökün.
MALZEMELER
15 adet yumurta
1/4 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı toz şeker
2 paket bitter çikolata
2 su bardağı un
250 gr. fındık
1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
6 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı lim on suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA