Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Körili ekşili tavuk
* 700 gr. kuşbaşı tavuk eti
* 2 adet havuç
* 2 adet kabak
* 1 çorba kaşığı köri
* 1 çay bardağı çiğ krema
* 1 adet limon
* Tuz
* Karabiber
* 2 çorba kaşığı tereyağı
Tavukları yağda iyice soteleyin. Pişmeye başlayan tavuklara köri, tuz ve karabiber ekleyin. Küçük doğranmış havuç ve kabakları da tavaya koyun ve pişirmeye devam edin. Tavuk ve sebzelerin pişmesine yakın kremayı ve limonu da ilave edip iki dakika daha pişirin, servis yapın.

Biberli börek
* 250 gr. süzme yoğurt
* 250 gr. oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
* Aldığı kadar un
* 1 çay kaşığı tuz Üzeri için:
* 2'şer adet sarı ve yeşil dolmalık biber
* 2 adet kırmızı biber
* 1 adet soğan
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı toz şeker
* 50 gr. beyaz peynir
* 2 dal nane yaprağı
* Tuz
* Karabiber
* Kekik
Yoğurt, tereyağı ve tuzun üzerine biraz un ekleyerek sert bir hamur hazırlayın. 30 dakika dinlendirin. Biberleri ve soğanı jülyen doğrayıp zeytinyağında kavurun. Üzerine toz şeker ve baharatları ekleyin. Hamuru açın, kenarlarını içeri kıvırıp katlayın. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkınca kavrulmuş biberleri ve peyniri serpin. Naneyle süsleyin.

İncir tatlısı
* 400 gr. taze incir
* 2 tatlı kaşığı çay
* 2.5 su bardağı kaynamış su
* 1 su bardağı badem
* 1 su bardağı ceviz
* 3 çorba kaşığı bal
* 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
* 1/2 su bardağı toz şeker
* 3 adet defne yaprağı
Çayı suyun içine atıp 15 dakika dinlendirin ve süzün. İncirleri geniş bir kaba dizip çay suyunu üzerine gezdirin. Bir gece dinlendirip suyun içinden alın. İncirleri alt kısımlarından açın. Ayrı bir yerde bademi sıcak suda dinlendirip kabuklarını soyun ve cevizle birlikte blender'dan geçirin. Karışımı incirlere doldurun. Sap kısımları üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Çay suyuna bir su bardağı su ekleyin. Bal gezdirip limon kabuğu ve toz şeker ilave edin. Defne yaprağı ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Çaylı suyu süzüp incirlerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Cevizle servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA