Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Patatesli pazı rulosu
* 1/2 demet pazının yaprağı
* 6 dilim dana jambon
* 5 adet orta boy patates
* 1'er adet büyük boy havuç ve soğan
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ
* 2 adet sivri biber
* Tuz
* Karabiber ? Kimyon
Patatesleri ve havucu haşlayın. Soğanı ve biberleri ince kıyın. Soğanı yağda kavurun. Üzerine biberleri ekleyin. Bir-iki dakika daha kavurup ezilmiş patatesi, karabiber, kimyon ve tuzu ilave edin. Beş dakika kavurup ocaktan alın. Pazı yapraklarını sıcak suda bir-iki dakika tutun. Soğuduktan sonra, tepsinin büyüklüğünde iki kat olarak yayın. Üzerine jambonları koyun, patatesli harcı yayın. Havucu ortasına yerleştirip rulo yapın. Yağlanmış fırın kabına koyun. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp su dolu bir tepsiye oturtun. 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

Sosyete mantısı
* 3 adet yufka
* 1 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1/2 çorba kaşığı margarin
* 400 gr. kıyma
* 1 adet soğan
* 1 çay kaşığı karabiberve kırmızıbiber
* Tuz
* Çörekotu
* Sarmısaklı yoğurt
Yufkaları üçgen kesin. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını çırpın. Karışımdan çok azını ayırıp kalanını yufkaların üzerine sürün. Kıymayı margarinde 3-4 dakika kavurun. Ocaktan alıp ince kıyılmış soğan, karabiber, kırmızıbiber ve tuz ekleyin. Kıymayı yufkaların geniş tarafına koyup rulo biçiminde sarın, gül biçimi verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Artan yağlı karışımı üzerine sürün. Çörekotu serpin. 200 derece fırında pişirin. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve margarinde kızdırılmış nane ve kırmızıbiber dökerek servis yapın.

Fındıklı çikolatalı bonbonlar
* 80 gr. bitter çikolata
* 3 çorba kaşığı kestane püresi
* 1 çorba kaşığı kıyılmış fındık
* 1/2 paket kakaolu bisküvi
Süslemek için:
* 1/2 çay bardağı kıyılmış fındık
* 1/2 çay bardağı kıyılmış Antep fıstığı
Çikolatayı benmari usulü eritip üzerine kestane püresi, fındık ve ufalanmış bisküvileri ekleyip karıştın. Karışım ılındıktan sonra minik toplar hazırlayıp yarısını kıyılmış fındığa, yarısını antepfıstığına bulayın. Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA