Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanaklı pirzola sarması

Doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Doğranmış mantarları ekleyip soteleyin. Sivri biberi, maydanozu, salçayı, tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın. Karışımı ocaktan alıp kaşar peynirini ilave edin. Ispanakların iri yapraklılarını kaynayan tuzlu suda bir dakika tutun. Çıkarıp sudan geçirin. Ispanak yapraklarının birkaçını birleştirip yayın; pirzolaları, kemikleri dışarıda kalacak şekilde koyun. Üstlerine mantarlı karışımdan yayın. Ispanak yaprakları ile etrafını sıkıca sarın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp servis yapın.
MALZEMELER
* 10 kalem pirzola
* 750 gr. ıspanak
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet orta boy soğan
* 15-20 adet mantar
* 1 adet sivri biber
* 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
* 1'er tatlı kaşığı biber ve domates salçası
* 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* Tuz
* Karabiber

Peynir soslu semizotu salatası
Semizotu ve marulu yıkayıp servis tabağına alın. Üzerine küp küp doğranmış kaşar peynirini koyun. Doğranmış domatesi ve çekirdekleri çıkarılmış zeytini üzerine serpiştirin. Sos için verilen tüm malzemeyi mikserde çekip salatanın üzerine dökerek servis yapın.
MALZEMELER
* 1 demet semizotu
* 4 yaprak marul
* 50 gr. taze kaşar peyniri
* 5 adet küçük domates
* 5 adet yeşil zeytin Sosu için:
* 1 paket labne peyniri
* 3 çorba kaşığı yoğurt
* 50 gr. beyaz peynir
* 3 diş sarımsak
* 4 çorba kaşığı sıvı yağ

Siyah pirinç pastası
Pirinci sıcak suda yarım saat bekletin. İyice yıkayıp iki su bardağı suda lapa kıvamı alana kadar pişirin. Süt ve çubuk tarçını katıp suyu çekene kadar pişirin. Tarçını içinden çıkarıp toz şekeri koyun. Toz şeker pirinçle özleşene kadar pişirmeye devam edin. Üç çorba kaşığı suda açtığınız nişastaları ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak beş dakika daha kaynatın. Karışımı streç film serilmiş kaseye boşaltın. Soğuduktan sonra buzdolabında 2 saat bekletip servis tabağına alın. Üzerini meyvelerle süsleyin.
MALZEMELER
* 2 su bardağı siyah pirinç
* Yeteri kadar su
* 2 su bardağı süt
* 1 adet çubuk tarçın
* 1 su bardağı toz şeker
* 1'er çorba kaşığı dolusu mısır ve buğday nişastası

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA